Čović: Osrednjost u Zvezdi ne dolazi u obzir

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2017, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Osrednjost u Zvezdi ne dolazi u obzir

Predsednik KK Crvene zvezda Nebojša Čović posle osvajanja triple krune izjavio je da je tek završena sezona najuspešnija u istoriji i poručio da posle svega osrednjost ne dolazi u obzir.

"Završili smo još jednu sezonu, po mom mišljenju najuspešniju do sada. Od avgusta 2011. kada klub praktično nije postojao došli smo do juna 2017. i osvojili za taj period 10 trofeja. Naravno, čestitam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na velikim uspesima i igračima i stručnom štabu, a čestitam i kompletnoj upravi i menadžmentu koji je uspeo da napravi sistem.

Znam da se mnogima ne sviđa kad to kažem, ali šta da radim? Uspeli smo da to stvorimo i taj sistem, koji je dao određene rezultate", rekao je Čović u noći slavlja na Malom Kalemegdanu.

On je dodao da se posle svega u Zvezdi prosek ne toleriše.

"Osrednjost posle svega ovoga što smo postigli ne dolazi u obzir. Ili idemo dalje ka još većim ciljevima.

Nisam čovek koji je spuštao lestvicu i kada je bio prozivan i napadan, i pljuvan i na naslovnim stranama, specijalnim emisijama... Voleo bih da sledeće godine podignemo lestvicu. Da li ćemo to uspeti, više ne zavisi samo od nas".

"Videli ste da smo pokrenuli akciju doniraj i dominiraj. Navijači su to samoinicijativno pokrenuli, a mi smo to podržali, i to ide iznenađujuće dobro, i sledeće sezone ćemo objaviti koliko je sredstava skupljeno i za šta će biti potrošena".

Čović je prokomentarisao i činjenicu da su mnogima istekli ugovori."Što se toga tiče, imamo nekoliko igrača kojima sa ovom sezonom ističu ugovori, što ne znači da neće ostati. To su Tompson, Volters, Lazić, Simonović i naravno, kao što vas je trener Radonjić obavestio, i njemu je istekao ugovor.

To ne znači da neće ostati, ali ne znači ni da će ostati, kao i ljudi kojima su istekli ugovori. To će biti posao koji nam predstoji do avgusta, kada bi trebalo da počnu pripreme", poručio je Čović.

Jović: Finansije nisu uticale na nas, prebrodili smo sve 

Košarkaš Crvene zvezde Stefan Jović rekao je da teška finansijska situacija nijednog trenutka nije uticala na tim jer su igrači svesni veličine kluba i da je zbog takvih problema osvajanje triple krune dobija još više na značaju.

Kako je juče otkrio trener Dejan Radonjić, igrači su za celu dobili nepune četiri plate, a on skoro tri. Međutim, to ih nije sputalo da osvoje tri trofeja - ABA ligu, Kup Radivoja Koraća i titulu šampiona Srbije, pobedom nad FMP-om sa 3:0 u finalnoj seriji.

"Priča oko finansija nas prati jako dugo, imali smo "brdo" takvih sastanaka sa upravom kluba i trenerom Radonjićem, znali smo od januara kakva je i kakva će biti situacija. Javnost mora da zna da ova ekipa Zvezde se time nije bavila i nijedan igrač koji je bio van stroja, nije bio zbog finansija. Ne mogu nikome da zabranim da misli da je Jović zbog nečega van terena, ali su svi bili iz opravdanog razloga", rekao je Jović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.