Ogromni miševi mesožderi zauzeli ostrvo Gof

Izvor: Vostok.rs, 28.Maj.2012, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogromni miševi mesožderi zauzeli ostrvo Gof

28.05.2012. -

Ostrvo Gof se nalazi u južnom delu Atlantika i pripada Velikoj Britaniji. To je jedno manje ostrvo čija je površina samo 68 kvadratnih kilometara. Zbog male veličine ostrva i hladne klime na njemu nema većih naselja. Trenutno tamo živi svega nekoliko ljudi koji rade na meteorološkoj stanici. Ipak, u prethodnim vekovima mornari su na ostrvo doneli kućnog miša.

Glodar se odlično odomaćio na Gofu. Pošto na ostrvu nema grabljivaca miševi su se nakotili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u ogromnim količinama, a uz to su postali veći. Prosečna veličina gofskog miša je 27 sm sa repom, što je bar 1,5 puta više od veličine običnih miševa.

Prema procenama naučnika na ostrvu trnutno živi 1,9 miliona miševa, tj. 300 glodara po hektaru. Životinje nemaju dovoljno hrane i zato prelaze na drugu dijetu koja za njih nije karakteristična, na primer jedu jaja i mladunce ptica koje žive na ostrvu.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Veliki miševi naselili ostrvo Goug

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Maj.2012

LONDON- Ostrvo Goug, koje se nalazi u južnom dijelu Atlantika i pripada Velikoj Britaniji,naselili su miševi koji u prosjeku dostižu dužinu od 27 centimetra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.