Zaharova: Besmisleno je

Izvor: B92, 10.Mar.2024, 22:37

Zaharova: "Besmisleno je"

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da je besmisleno da NATO negira prisustvo svojih snaga u Ukrajini.

"Nema smisla više to poricati", rekla je ona za list "Izvestija", komentarišući izjavu poljskog ministra inostranih poslova Radoslava Sikorskog, preneo je TASS.

Sikorski je ranije na konferenciji povodom 25. godišnjice članstva Poljske u NATO rekao da se vojska NATO već nalazi u Ukrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << .

On, međutim, nije rekao iz koje su zemlje trupe. Posle konferencije o Ukrajini u Parizu 26. februara, predsednik Francuske Emanuel Makron je rekao da su učesnici razmatrali slanje kopnenih trupa u Ukrajinu.

Komentarišući Makronove izjave, Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina, rekao je da će direktni vojni sukob između NATO i Rusije biti neizbežan ako zapadne trupe budu poslate u Ukrajinu.

On je, takođe, rekao da zemlje NATO treba da procene posledice takvih akcija i da ih budu svesne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.