Vučić: Bombardovanje nema opravdanje, iako nismo uvek bili anđeli; Palmer: Gledajte u budućnost

Izvor: B92, 10.Jun.2019, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Bombardovanje nema opravdanje, iako nismo uvek bili anđeli; Palmer: Gledajte u budućnost

Beograd -- Vučić na konfrenciji sa Palmerom izjavio da nije postojao dovoljan razlog za NATO agresiju. Palmer: Žao nam je zbog gubitaka, ali takva je odluka bila.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je međutim dodao i da ako građani Srbije misle da treba ići u budućnost uz loše odnose sa SAD, da treba da nađu novog predsednika ili vladu.

Navodeći da je NATO agresija uništila mnogo ljudskih života i ekonomsku i političku infrastrukturu Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u smislu odnosa prema Zapadu decenijama kasnije, Vučić je rekao da je srpski narod platio cenu koju nije zaslužio iako, kako je naveo, "nismo uvek bili anđeli".

"Neodbranjiva je pozicija NATO od pre 20 godina. Nije postojao dovoljan razlog za agresiju, ali se nadam da će za 10 godina ljudi koji su u tome učestvovali sagledati sve iz ugla prava jednog malog naroda na postojanje i život", naveo je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa američkim diplomatom Metjuom Palmerom.

Po Vučićevim rečima, Srbija mora da nauči da poštuje svoju prošlost, ali više od svega budućnost svoje dece. "Naše je da ne zaboravljamo stvari, ali i da je ono što će se dogoditi uvek važnije od onog što je bilo. Moramo da se skoncentrišemo na budućnost, a naša budućnost treba da bude u dobrim odnosima sa SAD i daću sve od sebe da takve odnose gradimo", kazao je Vučić.

Upitan o NATO bombardovanju, američki zvaničnik je imao drugačiji odgovor. On je rekao sa SAD shvataju koliko je osetljivo pitanje "NATO intervencije na Kosovu za građane Srbije".

"Naravno, nama je jako žao zbog gubitaka života, ali takva je odluka doneta... Umesto da stalno gledamo unazad, treba da ohrabrimo sve da gledaju napred i da je za građane Srbije i građane Kosova važno da se usmere na evropsku budućnost za obe zemlje", rekao je on i zaključio: "Treba da priznamo kakvu cenu je platio narod na obe strane zbog te operacije i da se okrenemo boljoj budućnosti".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić o sastanku sa Palmerom: Rešenje za Kosovo samo uz poštovanje interesa Srba i Albanaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom saglasio da se samo razgovorima i uz poštovanje interesa srpskog i albanskog naroda može doći do nekakvog rešenja za Kosovo...Obraćajući se novinarima posle sastanka sa američkim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.