Vrhovni komandant NATO za Evropu: Srbija podstiče mir na Zapadnom Balkanu

Izvor: B92, 16.Jul.2019, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni komandant NATO za Evropu: Srbija podstiče mir na Zapadnom Balkanu

Beograd -- Vrhovni komandant NATO za Evropu u ekskluzivnoj izjavi za Tanjug poručio je da "Srbija svojim radom i posvećenošću podstiče mir i stabilnost na Z. Balkanu".

"Pričali smo o mnogim temama i drago mi je što mogu da kažem da Srbija svojim radom i posvećenošću podstiče mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu", kazao je general Volters, vrhovni komandant NATO snaga u Evropi i komandant američkih vojnih snaga u Evropi po dolasku u Beograd i dodao: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Drago mi je što sam ovde i što se sastajem sa mojim srpskim kolegama. Večeras sam imao tu čast da me ugosti general Mojsilović sa svojim timom. Zahvalan sam što mogu iz prve ruke da iskusim srpsko gostoprimstvo."

General Tod D. Volters u sredu će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem.

General Tod D. Volters je stupio na funkciju 19. vrhovnog komandanta Savezničkih snaga u Evropi NATO-a (SACEUR) 3. maja 2019. Ovo je njegova prva poseta regionu, kojom se još jednom ističe da su stabilnost i sigurnost Zapadnog Balkana od ključne važnosti za NATO.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.