Vatrogasce na Kornatu ubile NATO bombe

Izvor: S media, 28.Avg.2011, 02:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasce na Kornatu ubile NATO bombe

Jedini preživeli vatrogasac tragedije na ostrvu Kornati Frane Lučić izjavio je večeras kako veruje da je za stradanje 12 vatrogasaca pre četiri godine kriva bomba NATO-a odbačena 1999. posle napada na Srbiju, a ne eruptivni požar ili curenje goriva iz helikoptera.

U tragediji 30. avgusta 2007. na ostrvu Velikom Kornatu nastradalo je 12 od ukupno 13 vatrogasaca u grupi zahvaćenoj požarom.

Frane Lučić je za Hrvatsku radiotelelviziju (HRT) >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izjavio da veruje da povrede vatrogasaca mogu biti jedino od bombe i to bombe CBU-87.

Istra: Mladić pucao u devojku nakon svađe

Iskasapili druga zbog droge!

"Na fotografijama stradalih se vidi da su sve povrede iste. Na jednom mestu duboke, a okolo ništa", objasnio je on.

Teoriju o odbačenim eksplozivnim punjenjima na Kornatima prvi je izneo penzionisani oficir Hrvatske vojske Nediljko Pušić. Frane Lučić je početkom ove godine predsedniku Ivi Josipoviću predao Pušićeve materijale za koje je Josipović rekao da su od ranije poznati, podseća HRT.

Hrvatski mediji navode da su tokom bombardovanja Srbije NATO avioni bacali neiskorišćene bombe u Jadran da bi mogli da slete u bazu alijanse u Avijanu u Italiji.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vatrogasce na Kornatu ubile NATO bombe

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Avg.2011

Jedini preživeli vatrogasac tragedije na ostrvu Kornatu Frane Lučić izjavio je da veruje da je za stradanje 12 vatrogasaca pre četiri godine kriva bomba NATO-a odbačena 1999. posle napada na Srbiju, a ne eruptivni požar ili curenje goriva iz helikoptera.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Hrvatske vatrogasce ubila NATO bomba

Izvor: Blic, 28.Avg.2011

ZAGREB - Frane Lučić, jedini preživeli vatrogasac tragedije na ostrvu Veliki Kornati na kojem je 30. avgusta 2007. nastradalo 12 od ukupno 13 vatrogasaca, izjavio je kako veruje da je uzrok pogibije njegovih kolega bomba NATO-a odbačena 1999. posle napada na Srbiju, a ne eruptivni požar ili curenje...

Nastavak na Blic...

Vatrogasce na Kornatu ubile NATO bombe

Izvor: Mondo, 28.Avg.2011

Jedini preživeli vatrogasac veruje da je za stradanje 12 kolega pre četiri godine kriva NATO bomba odbačena 1999. posle napada na Srbiju.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.