Ukrajina u NATO? Dodatni teret

Izvor: B92, 24.Sep.2023, 17:04

"Ukrajina u NATO? Dodatni teret"

Ulazak Ukrajine u NATO ne samo da ne bi koristio Vašingtonu već bi postao dodatni teret za Sjedinjene Države.

To je izjavio guverner Floride i republikanski kandidat za predsedničku nominaciju 2024. Ron Desantis.

Upitan da li bi Ukrajina trebalo da se obaveže da se nikada neće pridružiti vojnom bloku koji predvode SAD kako bi sklopila mir s Rusijom, Desantis je odgovorio da Ukrajina u Alijansi nije u američkom interesu.

"Mislim da članstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u NATO-u nije u našem interesu. To bi nam samo dodalo još obaveza, a ukoliko dobijamo još obaveza, šta dobijamo zauzvrat? Ne znam kakvu bismo korist mogli da imamo od toga", izjavio je glavni rival bivšeg predsednika Donalda Trampa za republikansku nominaciju za podkast "Glen Bek".

Desantis je ponovio i da se kategorički protivi slanju američkih trupa u Ukrajinu, dodajući da bi cilj Vašingtona trebalo da bude okončanje sukoba. Kritikovao je sadašnju politiku finansijske i vojne podrške "blanko čekovima" Kijevu, prenosi RT.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.