U martu počinje čišćenje kasetnih bombi na jugu Srbije

Izvor: Politika, 26.Jan.2011, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U martu počinje čišćenje kasetnih bombi na jugu Srbije

PREŠEVO/BUJANOVAC – Početkom marta u opštinama Preševo i Bujanovac na jugu Srbije počeće uklanjanje kasetnih bombi zaostalih iz NATO bombardovanja sa površine veće od dva miliona kvadratnih metara, izjavio je danas menadžer nevladine organizacije Norveška narodna pomoć Slavko Gosarić.

Gosarić je agenciji Beta rekao da je novac za to obezbedila Vlada Norveške, koja je za taj projekat, koji uključuje i uklanjanje kasetnih bombi iz opštine Kuršumlija, obezbedila >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 3,5 miliona evra.

U opštini Kuršumlija biće očišćena površina približnih dimenzija kao u Bujanovcu i Preševu.

„Plan je da od 1. marta počnemo sa razminiravanjem. Sada smo u fazi pribavljanja raznih dozvola, jer neki demineri koji će biti zaposleni nisu državljani Srbije”, rekao je Gosarić.

Prema Gosarićevim rečima, planirano je da se sve kasetne bombe iz opština Preševo, Bujanovac i Kuršumlija uklone za godinu i po dana.

Beta

objavljeno: 26.01.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.