Stoltenberg uskoro u Beogradu

Izvor: RTS, 30.Sep.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg uskoro u Beogradu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u prvoj polovini oktobra dolazi u Beograd, gde će se susresti i razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saznaje "Tanjug" iz diplomatskih izvora u Beogradu.
Delikatnost same posete generalnog sekretara NATO-a Beogradu, odnosno trenutka i okolnosti u kojima će se ona dogoditi, razlog su što i jedna i druga strana još ne žele da izlaze >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u javnost sa detaljima u pogledu njenog formata, tema susreta i tačnog datuma kada će se odigrati.

Šef NATO-a je, inače, od samog stupanja na tu dužnost otvorio prostor za drugačiji dijalog sa zvaničnim Beogradom.
Pre godinu dana, u Briselu, posle razgovora s Vučićem, Stoltenberg je istakao da snažna i prosperitetna Srbija znači više bezbednosti i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.
U više navrata je ponovio da NATO poštuje suverenu odluku Srbije o vojnoj neutralnosti.
Predsednik Srbije je, takođe u više navrata, istakao značaj prisustva NATO-a na Kosovu i Metohiji po bezbednost Srba.
Poslednji put su bili u kontaktu juče, povodom prisustva jedinica ROSU na severu Kosova i Metohije, izvan i mimo dogovora, kako je rekao Vučić, pod kojim uslovima se to može dogoditi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg uskoro u Beogradu, situacija na Kosovu mirna

Izvor: VOA, 30.Sep.2018

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg dolazi u prvoj polovini oktobra u Beograd, gde će se susresti i razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, najavljuju mediji u Beogradu samo dan pošto se dogodio incident na Kosovu. Trenutak i okolnosti u kojima će se poseta dogoditi razlog...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.