Stoltenberg predviđa: Ulaze u NATO do jula

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 17:14

Stoltenberg predviđa: Ulaze u NATO do jula

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da je uveren da će Švedska do jula postati nova članica NATO-a.

Naredni samit NATO-a biće održan od 9. do 11. jula u Vašingtonu, a prvi čovek Alijanse je objasnio da očekuje da do tada budu rešeni svi problemi oko članstva.

Jedna od zemalja koja još nije odobrila ulazak Švedske u NATO je Turska, a prvi čovek ove zemlje Redžep Tajip Erdogan izjavio je da želi da Švedska aktivnije deluje protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokreta PKK.

Osim Turske, glasanje u parlamentu za ulazak Švedske u NATO mora da organizuje i Mađarska.

"Stokholm je poštovao sve svoje obaveze prema Ankari i napravio ustupke“, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Prema poslednjim informacijama iz Turske, očekuje se da će parlament Turske u narednim nedeljama raspravljati o ulasku Švedske u NATO.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.