Stoltenberg: Aktivnosti ruskih podmornica su sada na najvišem nivou

Izvor: BKTV News, 23.Dec.2017, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Aktivnosti ruskih podmornica su sada na najvišem nivou

Bilo je i vreme.

Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO-a,  upozorio je na povećanu aktivnost ruskih podmornica u Sredozemnom moru i Atlantskom okeanu.

"Rusija je snažno investirala u svoje mornaričke kapacitete, naročito u podmornice", rekao je Stoltenberg u intervjuu za Frankfurter algemajne zontagscajtung, Fajnenšel tajms i Vašington post.

"Aktivnosti ruskih podmornica su sada na najvišem nivou od Hladnog rata", rekao je on ukazavši da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Moskva od 2014. godine ima 13 novih podmornica.

Ruske podmornice operišu u celom Atlantiku, kao i "bliže našim obalama", rekao je Stoltenberg, prenosi Politiko.

Incident tokom konferencije za novinare: Lavrov i Džonson ušli u verbalni sukob! (VIDEO)

To, prema njegovim rečima, predstavlja pretnju transatlantskoj vojnoj alijansi jer može da ugrozi veze između evropskih i severnoameričkih saveznika.

Russian submarines are prowling around vital undersea cables. It’s making NATO nervous. https://t.co/oyw9g8VbVx #Russian #TCOT #MAGA #WAR #Marines pic.twitter.com/YXodMGcbPU

"Mi smo transatlantska alijansa i iz tog razloga moramo da budemo u stanju da transportujemo snage i opremu kroz Atlantik. Zbog toga nam trebaju sigurni i otvoreni morski putevi", rekao je Stoltenberg.

Rusija: Odluka SAD o snabdevanju Ukrajine oružjem provokacija na upotrebu sile

U tom kontekstu, on je naveo da NATO takođe planira da uspostavi novo komandno mesto za Atlantik i namerava da donese konkretniju odluku o novoj strukturi sledeće godine.

"NATO je posle kraja Hladnog rata smanjio svoje mornaričke kapacitete, naročito za borbu protiv podmornica", kazao je Stoltenberg.

Oni će biti Putinovi protivkandidati na izborima u Rusiji

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.