Solana: BiH pripada EU i NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solana: BiH pripada EU i NATO

SARAJEVO - Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana rekao je da BiH pripada EU i NATO-u i da je to poruka koju on želi danas da prenese sa "svojim američkim prijateljima".

"Da bi se to desilo, narod i lideri moraju zajedno raditi. Možemo vam pomoći na vašem putu, ali postoje stvari koje morate uraditi sami", rekao je Solana danas u Sarajevu.

On je sa visokim predstavnikom u BiH, Valentinom Inckom posetio komandu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EUFOR-a u Sarajevu i ocenio da se situacija u BiH razvija u pozitivnom smeru i da je bolja i sa bezbednosnog stanovišta.

Solana je istakao da će se "nakon izmene Ustava otvori nova stranica u istoriji BiH", ali je izrazio žaljenje što ponekad od političara u BiH "čuje primere nacionalističke retorike".

On je naglasio da je budućnost BiH u EU i dodao da će "to biti lepo putovanje prema EU".

Solana je danas doputovao u dvodnevnu posetu BiH, a sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom prisustvovaće tokom popodneva nizu sastanaka sa zvaničnicima BiH i međunarodne zajednice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.