Sheferova propaganda

Izvor: Glas javnosti, 16.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sheferova propaganda

BEOGRAD - Generalni sekretar NATO Jap de Hop Shefer izjavio je da Srbija sama bira da li će, osim u EU, ući i u Alijansu, ali da, u praksi, članstvo u obe organizacije ide ruku pod ruku „jer obe promovišu suštinski iste vrednosti i teže sličnim strateškim ciljevima“.

Imajući to vidu i znajući da za sadašnju vlast Evropa nema alternativu, nije pitanje da li je zvaničan Beograd spreman da uđe u Alijansu, već kako će ubediti narod da pristupi onima koji su ga pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << deceniju bombardovali - kako da uranijumske i kasetne bombe „milosrdnog anđela“ prihvatimo kao dobročinstvo?

- Nije lako ostvariti da i vuk bude sit i ovce na broju. To možete samo ako pojedete čobanina. To što Shefer govori je manipulacija i propagiranje duplih standarda. Alijansa i EU su i te kako odvojene stvari. Ako Austrija, Švedska ili Švajcarska jesu u EU, ali ne i u NATO, zašto ne bi mogla Srbija. I Kipar je podeljen, pa je takav ušao u EU. A, ako je srpski narod toliko samoubilački nastrojen, i prihvati one koji su odgovorni za 3.500 hiljade ubijenih ljudi i zaslužuje da ima takve gazde. Ali, nismo toliki zombiji, niti smo izgubili pamet - kaže Goran Budžak, politički analitičar.

I Slobodan Antonić smatra da je reč o poturanju neistine i navodi primer Norveške koja je članica NATO, ali ne i EU, kao i Finske koja je samo u EU.

- Naročito je smešno povezivati ta članstva u slučaju bombardovane Srbije. Oni očigledno misle da Beograd potpiše članstvo bez referenduma, nekakvom većinom u Skupštini, ali ne verujem da bi prema sadašnjem rasporedu snaga to moglo. Možda tek za desetak godina. Ovo sada je kampanja, ali je zabrinjavajuće što je vode na desetogodišnjicu bombardovanja. To radi ministar Šutanovac i drugi NATO ministri, s ciljem da omekšaju javnost prema Alijansi. U tom cilju i Sheferova izjava - zaključuje Antonić.

Član Foruma (Evropskog pokreta) za međunarodne odnose Jova Ilić smatra da Srbi nisu narod mimo drugih i da niti može niti bi trebalo da zaboravi bombardovanje.

- Oni su svesni da su grdno pogrešili, i da im nećemo nikada oprostiti, ali velika sila nikad ne priznaje da je pogrešila. Istina je da su sve bivše socijalističke zemlje ušle u NATO pre ulaska u EU, ali to nije važilo za Austriju, Švedsku, Finsku. One su zadržale status neutralnosti i u Partnerstvu su za mir, kao i Srbija. Trebalo bi očekivati da naši zapadni partneri, zbog onoga što su izazvali, ne insistiraju na ulasku u NATO - kaže Ilić. Ni Alijansa nije ono što je bila od osnivanja, podseća Ilić.

Ne vazi samo za SADASNJU VLAST da EVROPA NEMA ALTERNATIVU,

vec to vazi za OOOOOOOGROMNU VECINU stanovnistva!!!

To sto ste vi list radikala i DSS-ovaca, to je vas problem,

a i vidi vam se po tirazu koliko vas vasi istomisljenici citaju.

Sta je, slab tiraz? Pa, naravno.

Mada, tacno je da je i ogromna vecina stanovnistva protiv

ulaska u NATO, sto podrzavam i ja. Ne treba nam ta fasisticka organizacija.

Ali EU nam je potrebna kao lebac. Zaboravite na Rusiju,

tek cemo tada nestati. Treba nam da obicnom narodu u EU pokazemo

da smo normalni kao i oni, a to mozemo samo ako se budemo druzili

onako kako dolikuje, a ne preko prokletih viza...

Jel je za tebe neko "normalan" koji ti okupira deo tvoje teritorije,uslovlja kao ni jednu drugu clanicu, pokusava da unisti tvoj identitet, pokusava da te ubedi da te bombardovao za tvoje dobro i na kraju da ce nam padati med i mleko kada pri stupimo toj bankrotiranoj i na propast osudjenoj organizaciji! Covece pogledaj oko sebe svoje komsije u Istocnoj EU kako im "cvetaju" ruze zaduzeni so do guse,nezaposlenost buja,vlade padaju jedna za drugom. Jel citas malo strane novine gde u "solidarnoj EU" svi pisu da je ostalo samo jedno pravilo, ato je da se svako spasava sam za sebe ili tkz Protekcijonizam ekonomija tj. Gde najrazvijenije drzave EU sistematski uvode skupe dazbine i carine za robu koja je strane proizvodnje a ne domace da bih zastitile svoje trziste. Tu su predvideli potpuni krah ekonomija u istocnoj EU, zato sto su najslabije ekonomski razvijene a to znaci Bugarska,Rumunija,Madjarska,Ceska,Slovacka,Letonija,Litvanija,Estonija,Poljska i Grcka.

Momak ,mudro savetujes kao sto si nekad savetovao da Srbi biraju G17 i eksperte.

Ti to onako strucno iz glave

Anonimac , ti ces za tu Evropu i dalje da budes najgori sljam sa Balkana. Mozes da im das tu tvoju kosmpolitsku zadnjicu i da se busas u grudi koliki si demokrata i anacionalni gradzanin (gradjanin). Na kraju ces da budes ipak neki bedni srbin koji umislja da je deo nase europske familije. Dace Bog da ti cerka i sin budu u toj naprednoj ..... ali 2036 godine!!!

bato ja zivim u evropskoj uniji vec pet godina boze sacuvaj nas od toga da budemo normalni ko oni

oni da su normalni nebi ni pravili uniju , koja budi siguran nece dugo opstati,a znas nama srbima ta ujedinjenja neidu od ruke dve jugoslavije smo krvlju mi najvise platili to su isto bile unije

mi krvarili a drugi se razvijali da bi nas ubijali e to te bato ceka i u eu verovo ili ne , pa necete vi u un iju uci kao kraljevi nego kao ROBOVI zapamti i neslusaj propagandu nama nije strateski cilj ulazak u eu nego opstanak na zemlji na kojoj smo sada i svako ko i misli drugacije ce ubrzo da pije sirce umesto rakiju bre jes cuo

Anonimni , ako ti treba nekom da dokazuješ da si normalan, građani Srbije ne moraju. A to što ti je mozak ispran, samo je tvoj problem. Sve člancie ako nisu u NATO, one su mu izuzetno bliske (Austrija, Finska itd.). Drugo, mnogo sam evropskih zemalja obišao i nigde na svetu za prijateljstvo nije viza probelm. Dobiješ pozvino pismo, ili preko rezervacije ili na bilo koji legalan način dobiješ vizu pa putuješ. I upamtite žuti: SRBIJA JE SKUPLJA OD VIZNE LIBERALIZACIJE.

Nato je organizacija za unistavanje suverenih nacija i sirenje Americkog imperijalizma i uticaja sirom planete. To je jedna arogantna i agresivna militaristicka organizacija koja je izgubila svaki svoj smisao nakon raspada Varsavskog bloka. Sovjeti su pogresili sto nisu trazili da uslov za rasformiranje Varsavskog bloka bude zasnovan na reciprocitetu tj. rasformiranju i Nato pakta. Naprotiv obecali su da se nece siriti na Istok a upravo su to ucinili. Osnovno pravilo koje vazi kada se diluje sa zapadom je DELOVANJE i konkretne akcije a ne dogovor i obecanja. Jer se oni nikada ne pridrzavaju ugovora dok nisu saterani u cosak ili im nije u interesu da ga se pridrzavaju. Primera radi sporazum o antibalistickom stitu ili kako se originalno zove ABM-treaty ( anti balistic missile treaty ) iz 1972 god. Kada su se tadasnji CCCP i Amerika dogovorili da ni jedna ni druga strana nece razvijati ili upotrebljavati tu vrstu oruzja.

Ulazak u nato treba upotpunosti zaboraviti jer mi nesmemo zaboraviti sta su nam uradili.Za Evropu smo spremni ako nas zele bez nata.........jedino tako!

Komentator koji napisa komentar u 01,12 bolje da ga nije napisao , posto mu komentar odaje intelgenciju i licnost . Moj mu je savet neka ode i poseti vecna pocivalista od 89. dece koje je pobila ta njegova ubilacka organizacije , pa ako ima i malo mozga promenice misljenje , ako nema niko mu nije kriv . A o toj zlocinackoj nato organizaciji ne zelim nista da komentarisem , svako ko i malo misli svojom glavom dobro zna ko su oni i zasto su formirani . Orao.

Nema postenog srbina koji bi htio da se Srbija prikljuci NATO. To sto su nam oni ucinili nikad ne treba zaboraviti ali i oprostiti. To po meni vazio i za EU pa najmocnije zemlje EU su u NATO. Danas EU vlada Kosovom a kako vidite i sami. Od 6 tacaka kojima su umirili narod, danas ne vidimo niti jednu, Euleks radi sta hoce i sprovodi plan Ahtisarija, a srbija cuti. Prolazi vreme a time i mogucnost da ista vise poboljsamo. Umesto da pozovu narod da se odupre Euleksu i da mu stavi do znanja da nije dobrodosao, Jeremic nam prica kako je o toj situaciji pricao sa Ban ki Munom, a sta je od toga imao korist narod na Kosovu vidi se danas. Ista maltretiranja, zivljenje kao i sada u koncentracijskim logorima. E moj Tadicu ne valja sto radis, jednog dana ces se za to gadno pokajati.

НАТО је испостава САД, инструмент САД, која је као највећа сила на планети била и јесте ПРОТИВ Срба. То аутоматски значи да је и НАТО ПРОТИВ СРБА, био, јесте, и биће у овој или оној форми, на овај или онај начин, уз овај или онај изговор, зависно од степена дебилизације (индоктринације) народа.

Ево и Глас је постао амерички заштитник, па текст „Русија уз Србију, САД уз Албанце“ не објављује на веб сајту, вероватно зато да народ не би могао исказати своје мишљење о природи односа Америке према Србима. Па ево мог мишљења на ту тему, која се може уклопити и под овај наслов, јер Америка је НАТО, НАТО је Америка

Наслов „Русија уз Србију, САД уз Албанце“ је само делимично тачан, па, дакле, непрецизан и погрешан. Правилан наслов је:

Русија уз Србију, АМЕРИКА ПРОТИВ СРБА.

Суштина односа Америке према Србима, да посматрамо САМО последњих 18 година, јесте да је Америка (САД) ПРОТИВ Срба.

Све институције САД и њихове испоставе, као „Бандетерова комисија“ , разни представници за ово и оно (високи, средњи, ниски и сви дрски), да их не набрајам, амбасадори, „арбитри“, НАТО изасланици, Тужилаштво и „Суд“ у Хагу – све је то било и јесте ПРОТИВ Срба. Резултат тога је више од милион протераних Срба, Срба претворених у чергаре, десетине хиљада убијених Срба, порушена и попаљена српска села и српски градови, отете територије од Срба, Србија у ланце стављена и сви Срби у ланце стављени.

Сетимо се само које изговоре су давали када је Србе из СФРЈ требало утерати у туђе непријатељске државе, сетимо се које изговоре су давали за уништавање српске државне јединице у Хрватској и елиминисање Срба из Хрватске. Сетимо се које изговоре су имали да БОМБАМА утерају Републику Српску у антисрпску творевину „БиХ“. СЕТИМО СЕ И ВИДИМО изговоре које су давали и које данас дају да Републику Српску ослабе, и униште, и ојачају УНИТАРНУ АНТИСРПСКУ „БИХ“.

Сетимо се и видимо изговоре које су давали и дају за отимање Косова и Метохије. Америка је у 20. веку ТРИ пута бомбардовала Србе: 1944, 1995, 1999. године.

Сетимо се и погледајмо које изговоре дају за разбијање Србије. По њима је свако растакање Србије „демократска“ вредност (Војводина, ова или она област).

За Хрватску је једна теорија, за „Бих“ је друга теорија, за Србију је трећа, четврта, и ко зна која „теорија“, а суштина сваке њихове „теорије“ јесте у томе ДА СВЕ ШТО ЈЕ ПРОТИВ СРБА СЕ ПОДРЖАВА, А СВЕ ШТО ЈЕ ПО ПРАВУ И ШТИТИ СРБЕ СЕ РУШИ, УНИШТАВА, уз претходне сатанизације Срба.

Америка (САД) је највећи непријатељ Срба у историји, непријатељ који је Србима нанео више штете него сви освајачи у историји. То је моја порука и њима и њиховим марионетама у Србији.

Не ради се о њиховој „грдној грешци“, нити о било каквој грешци. У последњих СТО година све „грешке“ Запада, а њих је читав низ, учињене на Балкану, УЧИЊЕНЕ СУ НАД СРБИМА.

Зашто ни једну такву „ грешку“ не направише над Хрватима, над Муслиманима на Балкану, над Шиптарима??? Зашто само и УВЕК над Србима??? Зашто, на пример, нису бомбардовали Хрвате и Муслимане од 1941 до 1945, који су Хитлерове хорде дочекивали са цвећем, него 1944. године бомбардоваше већ бомбардоване Србе, које је Хитлер окупирао и уништавао? Зашто???

Е, па зато што они имају план стар бар сто година, уткан у њихову идеологију и чак психологију, у свест „демократског“ Запада, да Србе и Србију треба уништити.

Дакле, не ради се о „грешкама“ него о плану и стратегији уништавања Срба, а све приче које би то да прикажу другачије служе за варање „противника“ (Срба), како би планове што лакше реализовали.

На нашу жалост, они су те планове увелико реализовали и налазе се у завршној фази реализације плана.

СМРТ НАТО ФАШИЗМУ – СЛОБОДА СРПСКОМ НАРОДУ !!!

Svaka cast ljudi za odlicne komentare!

Srbija bez znanja i dozvole Srpske javnosti odlukom sutanovca i tadica i dinkica ucestvuje u vezbama nato pakta protiv Rusije u gruziji od 6.maja do 1 juna a istovremeno ti isti traze od Rusije pare i kredit od nekoliko milijardi dolara i kukaju da im Rusija pokloni pare jer eu i amerika samo pljackaju Srbiju a nece da daju ni cent Srbiji.

В маневрах примут участие 19 стран - Албания, Армения, Азербайджан, Босния и Герцеговина, Канада, Хорватия, Чехия, Грузия, Греция, Венгрия, Казахстан, Молдавия, Сербия, Испания, Македония, Турция, ОАЭ, Великобритания и США.

НАТО объявила о проведении многонациональных учений в Грузии

БРЮССЕЛЬ, 15 апр - РИА Новости, Александр Шишло. Многонациональные учения НАТО Cooperative Longbow 09/Cooperative Lancer 09 состоятся с 6 мая по 1 июня в Грузии, сообщила в среду пресс-служба Североатлантического альянса.

Как отмечается в пресс-релизе, планирование этих учений началась еще весной 2008 года, а их целью является улучшение взаимодействия между НАТО и странами-партнерами этой военно-политической организации в рамках натовской программы „Партнерство ради мира”.

В маневрах примут участие 19 стран - Албания, Армения, Азербайджан, Босния и Герцеговина, Канада, Хорватия, Чехия, Грузия, Греция, Венгрия, Казахстан, Молдавия, Сербия, Испания, Македония, Турция, ОАЭ, Великобритания и США.

Согласно сообщению пресс-службы НАТО, этап учений под названием Cooperative Longbow 09 будет представлять собой командно-штабные упражнения по улучшению взаимодействия при проведении на уровне многонациональных бригад антикризисных операций под эгидой НАТО и под мандатом ООН.

Первый этап учений пройдет в Тбилиси. При этом порядка 1300 военных из стран НАТО и государств-партнеров альянса будут находиться на грузинской военной базе в Вазиани.

Вторым этапом учений станут военно-полевые маневры на уровне батальонов, которые будут проходить на базе в Вазиани с 18 мая по 1 июня, говорится в пресс-релизе.

Pocelo je pocelo,.. Stoka Sutanovac salje Srbe da ratuju za nato. Pocelo je pocelo..

U odnosu prema agresorskom i okupatorskom NATO paktu se ništa neće promeniti kod naroda, ni za 10, ni za 100 godina, naprotiv! Ja moju decu učim i učiću da je to jedna zločinačka organizacija, koja je bombardovala njihovu zemlju, ubijala, rušila, palila... Da je to okupatorska sila koja pod okupacijom drži Srpski Jerusalim - Kosovo i Metohiju; Da se njihov otac odazvao pozivu Vojske koja se 78 dana junački odupirala najvećšoj oružanoj sili koju istorija pamti; Moju decu vaspitavam i učim ja, a ne Šutanovac i pronatovska družina. Prema tome, džabe čekaju, nema zaborava njihovih zločina, a nema ni našeg oproštaja bez javnog pokajanja, povlačenja sa Kosova i Metohije i plaćanja otštete.

Koji crni NATO , svaki vojni savez ojacan Bugarima, Hrvatima , Albancima je PROPAO. NATO nije uspeo da odbrani ni Busa od letecih cipela ljutitog Irackog novinara ( ruka mu se pozlatila ). Kuba , Venecuela, nisu bas u prijateljskom okruzenju pa opet ne paktiraju sa Zapadnom alijansom. Kao narod treba da radimo ono sto je pravedno , a ne da odluke donosimo na osnovu spekulantskih racunica i u strahu od NATO reketasa. Da je NATO sila , ne bi po Svetu slao ladje i aeroplane da plasi gologuziju i skuplja saveznike , protiv koga , Marsovaca sa Venere ?. Tata koji dodje iz grada pijan i tuce zenu i decu nije sila nego budala. Sveta Gora , pravoslavna monaska drzava , u Turskom okruzenju bila je jaca i samostalnija nego sada u pravoslavnom okruzenju . KAKO ? Pa stitio je MOCNI RUSKI CAR . Sta cemo mi u NATO - u , kad nista nevaljamo , da smo valjali nebi nas bombardovali. Zar smo toliko evoluirali od 1999.? Sve raketne " odbrambene" sisteme instaliraju u slovenske zemlje, tako da Rusi opice po svojim Slovenima. NATO je na Kosmetu 10 godina , dali je doneo pravdu Srbima tamo ? Sto nam Srbi sa Kosmeta ne porucuju , heeeej Srbi iz Srbije ovde je COOL , pridruzite Nam se , NATO je O.K. ? Da Srbi iz Srbije mozda nece imati bolji tretman od strane NATO - a , nego Srbi sa Kosmeta.

Latini stare varalice , tako su nas ucili nasi stari , a mi svedoci sadasnjeg vremena mozemo da kazemo da su Latini i sadasnje varalice . Svaki dan salju emisare i dosadjuju , ubedjuju , pokusavajuci da Srbe zedne , ( PRAVDE) prevedu preko vode ( ISTINE ) .Ti Latini , staro - nove varalice , huskaju slabija plemena na jaca , pa kao onda ONI - LATINI , posreduju , da kazu sta je PRAVO a sta NE , pa iz gungule koju zakuvaju , vade sebi " KORIST". Problem je samo sto silna akomulirana "KORIST," ima SAMOUNISTAVAJUCE dejstvo . To su radili Rimljani , Mlecani ... a sada Angloamerikanci udruzeni oko svojih propalih lihvara sa Volstrita . Latini varalice , od Srba prave NESRBE pa te NESRBE okrecu protiv preostalih SRBA . NESRBIMA velikodusno prastaju zlocine pocinjene prema SRBIMA (HAG ) i nagradjuju ih srpskom imovinom . Ako sve Srbe prevedu zedne preko vode ( ISTINE) naoruzace IH, ( novopecene NESRBE ) sekirama o njihovom trosku ( NATO ) i gurnuti na koga ..? na Jupiterijance sa Neptuna , NE , pa na Ruse , zna se. Izvinjavam se citaocima sto pisem ruzno , ali naucicu valjda da kucam i cirilicu.

U potpunosti se slazem sa Vukom, posebno posle cinjenice da je ta ista Evropa sada pred Hagom opet protiv Srbije u procesu kojim treba da se ponisti nezakonita nezavisnost Kosova.

Samo da podsetim Gospodina anonimnog da pogleda na Rumuniju i Bugarsku.jedina prednost je da je Evropa a i Kanada puna evropskih escort dama za 30 eura.Sto se tice toga me bi im napravili konkurenciju.U Kanadi su doneli zakon da ako si striperka posto je deficitarno zanimanje mozes preko reda u uci u zemlju.

Evropa ne treba konkurenciju treba trziste bez konkurencije i jeftinu radnu snagu.

EJ EVROPEEJAC ...

DA BOG DA TI DINKIĆ ODREĐIVAO PORODIČNI BUDŽET,

A OD JELAŠIĆA ČEKAO MATRIJALNU POMOĆ ....

IDI I DALJE AGITUJ NAMA JE EVROPEJACA PUM KU..C PUNE DŽEPOVE A OVAMO I VAZDUH OPOREZUJU, PA MI SMO BOLJE OTERALI KOJI BAR NISU NIŠTA RASPRODALI I OVOLIKO OBEĆAVALI A EVROPA IH HOĆE KAO SMRDLJIV SIR... KO HOĆE GOLJU .. SA SEBI JE SUVIŠAN

Хоће ли једнога дана Београд добити улице "заслужних грађана"као што су Бил Клинтон,Медлин Ојбрајт,Весли Кларк?Кад су Београд и Србија у питању(посебно Београд) све је могуће.Не бих се смио кладити да неће.Тура или јазија,глава или грб?Све је могуће.Видио сам ја колико је сати,када је током гасне кризе у околини Крагујевца запаљена руска застава.Ово што се Србија стрпала у колону са НАТО фашистима, предвођених ФАШИСТИЧКИМ АМЕРИЧКИМ ДРЖАВАМА изазива код нормалних Срба бијес.Код мене и бијес и гађење и повраћање.Србија учествује у НАТО вијежби у Грузији.О Господе Боже.Шта то треба да значи?"Захвалност" Русији што је прије и сада слала своју младост да гине за српску ствар?Гдје је сада Србија да пљуне Тадића,Шутановца,Динкића и осталу банду?Па Русија се сво вријеме залагала за косметске Србе више ли него званични Београд.Шта би требало да значе ријечи руских званичника,које сам чуо пар пута,а гласе отприлике овако:"Русија неће признати независно Косово чак и ако то учини Србија".Значе да знају више него ли обичан народ у Србији.Знају са каквом багром посла имају,и шта су све у стању да ураде.У стању су отићи тако далеко,па препустити КиМ забораву и шиптарско-америчкој банди.Оно што ја знам,то је,да Русија сигурно неће сиједити скрштених руку,и посматрати гмизавце са Балкана и осталу НАТО гамад предвођену ФАШИСТИЧКИМ АМЕРИЧКИМ ДРЖАВАМА како се довлаче на границе Русије.Спремила се Русија за њих,и то јако се добро спремила.Радиће бомбе,али не било какве.Широк је избор,непрегледан низ разног наоружања.А ти Србијо само ћути и бирај "Европу без алтернативе"и НАТО без алтернативе".Поздрављам овом приликом све Србе који се стиде због овога што је Србија стала у колону са НАТО фашистима.Волим такве Србе,моје драге сународнике,а све поданике прекоокенских фашиста мрзим.Мрзим их јер не мисле добро Русији и руском народу.Нека горе у паклу.ЖИВЈЕЛА ВЕЛИКА РУСИЈА!!!!!СЛОБОДА СРПСКОМ РОДУ!!!!!!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.