Sedmoro poginulo kada su se zapalile cisterne za gorivo u Avganistanu

Izvor: Beta, 02.Maj.2021, 08:34

Sedmoro poginulo kada su se zapalile cisterne za gorivo u Avganistanu

U požaru koji je izbio kada se zapalilo nekoliko cisterni za gorivo u glavnom gradu Avganistana, Kabulu, poginulo je sedmoro ljudi, a 14 je povredjeno, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje.Nije poznato da li je požar izbio slučajno, ili namerno, u trenutku zvanične kampanje povlačenja američkih i NATO trupa, kojom se završava najduži rat za Amerikance.Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tarik Arian rekao je da su istražitelji pregledali ostatke desetine cisterni koje su tinjale i benzinsku pumpu zahvaćenu plamenom koji se proširio tim područjem kasno u subotu.Oštećeno je i nekoliko kuća i uništeno nekoliko gradjevina, a svi povredjeni sa opekotinama zbrinuti su u lokalnoj bolnici.Neposrednih dokaza o sabotaži nije bilo, i u toku je istraga, rekao je portparol ministarstva.U većem delu Kabula, gde inače nema redovnog snabdevanja električnom energijom, isključena je struja, a vozači kamiona danas su blokirali put koji vodi ka mestu incidenta zahtevajući da vlada obezbedi kompenzaciju.Desetine cisterni bilo je na putu za Kabul u vreme kada je požar izbio. Jedan od vozača rekao je da se prva eksplozija dogodila dok su cisterne parkirane u nizu čekale dozvolu da sa drugim velikim kamionima udju u grad.On je rekao da je izgorela većina od 100 cisterni za gorivo.Prema procenama, ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SEDAM ŽRTAVA VATRE U AVGANISTANU Razarajući plamen povredio 14 osoba, nije sigurno da li je reč o TERORISTIČKOM NAPADU

Izvor: Blic, 02.Maj.2021

Užareni plamen koji je protutnjao kroz nekoliko cisterni za gorivo na severnom obodu glavnog grada Kabula usmrtio je sedmoro ljudi, a povredio 14, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Avganistana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.