SPC: KFOR ŠALJE LOŠU PORUKU SRPSKOM NARODU

Izvor: Kurir, 05.Avg.2010, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPC: KFOR ŠALJE LOŠU PORUKU SRPSKOM NARODU

GRAČANICA - Eparhija raško-prizrenska saopštila je danas da je odluka Kfora da najznačajnije svetinje Srpske pravoslavne crkve (SPC) preda na čuvanje Kosovskoj policiji doneta bez njene saglasnosti i da se time šalje vrlo negativna poruka preostalom srpskom narodu na Kosovu.

Ukidanjem stalnog prisustva Kfora ispred osam manastira na Kosovu, koji su se nalazili pod njegovom zaštitom, biće ugrožena njihova bezbednost i bezbednost monaštva, navodi se u saopštenju episkopa lipljanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Teodosija. NATO zvaničnicima je prenet čvrst stav SPC da će biti primorana da svetinje koje više ne obezbeđuje Kfor sama dodatno obezbedi strožim režimom prema posetiocima, postavljanjem bodljikave žice i gradnjom novih zidova, kaže se u saopštenju.

Ocenjuje se da se odlukom Kfora obeshrabruje povratak prognanih i defakto stavlja tačka na proces etničkog čišćenja srpskog naroda na Kosovu. U saopštenju se navodi da kosovska policija ne uživa poverenje SPC, ni srpskog naroda i ocenjuje da je odluka NATO politički motivisana, kako bi se sa Kosova svetu poslala poruka o navodnom poboljšanju bezbednosne situacije i prikrila gorka istina o ozbiljnim kršenjima ljudskih prava i verskih sloboda.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.