SMATSA pustila u operativni rad dva nova Talesova radara: „Istorijski trenutak za Kontrolu letenja Srbije i Crne Gore“

Izvor: TangoSix.rs, 22.Mar.2024, 11:56

SMATSA pustila u operativni rad dva nova Talesova radara: „Istorijski trenutak za Kontrolu letenja Srbije i Crne Gore“

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore saopštila je danas da je juče, 21. marta, pustila u operativni rad dva radarska sistema na dve nove lokacije – na planini Besna kobila na jugu Srbije i u neposrednoj blizini beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“.
Kako Tango Six saznaje, u pitanju su radari francuskog proizvođača Tales. Na radarskom položaju Besna kobila, na nadmorskoj visini od 1910 metara, nalazi se primarni radar STAR NG dometa 148 kilometara i sekundarni radar RSM 970S dometa 474 kilometara.
Radarski položaj Beograd opremljen je primarnim radarom STAR NG dometa 148 kilometara i sekundarnim radarom RSM 970S dometa 370 kilometara i nalazi se u neposrednoj blizini aerodromskog kompleksa u Surčinu...

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.