SDA i SDP dogovorili koaliciju u BiH

Izvor: S media, 18.Nov.2010, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDA i SDP dogovorili koaliciju u BiH

Lideri Stranke demokratske akcije i Socijaldmeokratske partije, Sulejman Tihić i Zlatko Lagumdžija dogovorili su danas formiranje koalicionog bloka SDA i SDP na nivou BiH, a modaliteti saradnje biće usaglašeni u naredne tri sedmice.

Tihić i Lagumdžija su, nakon sastanka, izjavili novinairma da je u BiH potrebno napraviti širu koaliciju koja će imati parlamentarnu većinu za provodjenje ustavne reforme.

"To ne treba da bude dogovor na nacionalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nivou, nego treba da bude koalicija koja će osigurati ubrzan evropski i NATO put BiH", rekao je Tihić.

On je potvrdio da će SDA podržati predlog SDP-a za imenovanje predsedavajućeg Saveta ministara.

SDP i SDA su dve najjače stranke, a dogoovr o koaliciji na nivou BiH postigle su i dve hrvatske stranke, HDZ i HDZ 90, kao i dve iz RS, SNSD i SDS.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Definitivno u koaliciji: SDA će podržati prijedlog SDP-a za imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara

Izvor: Cafe.ba, 18.Nov.2010

Sulejman Tihić i Zlatko Lagumdžija dogovorili su danas formiranje koalicionog bloka SDA i SDP na nivou BiH, a modaliteti saradnje biće usaglašeni u naredne tri sedmice, javlja izvještač Srne.

Nastavak na Cafe.ba...

Koalicija SDA i SDP u BiH

Izvor: RTS, 18.Nov.2010

Sulejman Tihić i Zlatko Lagumdžija dogovorili formiranje koalicionog bloka SDA i SDP na nivou BiH...Lideri Stranke demokratske akcije i Socijaldemokratske partije, Sulejman Tihić i Zlatko Lagumdžija dogovorili su formiranje koalicionog bloka SDA i SDP na nivou BiH, a modaliteti saradnje biće usaglašeni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.