Izvor: RuskaRec.ru, 20.Apr.2017, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske rakete „zaparale“ nebo iznad Baltičkog mora

Baltička flota je izvršila napad na uslovnog neprijatelja pod budnim okom ratne mornarice Poljske, Švedske i Nemačke.
Mali raketni brod „Kuznjeck“ je krstarećim raketama „Termit“ izvršio napad na novu fregatu „Admiral Makarov“. Posada fregate je uspešno odbila napad, a usput je pretrpela i mali strah, što se može čuti i na video-snimku.
Po rečima vojnog analitičara lista „Izvestiя“ Alekseja Rama, posadi nije pretila nikakva opasnost. „To su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << manevri u kojima se dete suprotstavilo Golijatu, tj. raketni brodić je napao novu fregatu koja je nekoliko puta veća od njega i spada među najmodernije brodove Baltičke flote“, rekao je ekspert.
Mornari su u vojnoj vežbi primenili protivbrodske krstareće rakete čiji je domet 100 kilometara i sisteme brodske protivraketne odbrane, kao i brzometna artiljerijska oruđa kalibra 30 i 60 milimetara.
Mali raketni brod „Kuznjeck“ projekta 12411T naoružan je artiljerijskim oruđem AK-176 kalibra 76 milimetara, a ima i četiri lansera za protivbrodske rakete „Termit“ i četiri prenosna raketna sistema „Strela-3“.
Fregata „Admiral Makarov“ projekta 11356 ima osam lansera za krstareće rakete „Kalibar-NK“, kao i protivvazdušni raketni sistem „Štilj“, koji je uspešno presreo raketu upućenu prema brodu.
Pored toga, brod poseduje i artiljerijsko oruđe A-190 kalibra 100 mm čiji je domet 20 kilometara.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.