Rusija nema pravo da Srbiju ucenjuje Kosovom

Izvor: Beta, 06.Feb.2010, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija nema pravo da Srbiju ucenjuje Kosovom

BEOGRAD, 6. februara 2010. (Beta) - Forum za bezbednost i demokratiju izrazio je u subotu razočarenje i zabrinutost zbog izjava ruskog ambasadora koji je sadašnju politiku Rusije prema Kosovu doveo u vezu sa raspravom da li Srbija treba da postane članica NATO.

"Zabrinutost FBD tim je veća jer te izjave, izrečene tobože tonovima prijateljskog opominjanja ili zamišljenosti i isčudjavanja, mogu dovesti u pitanje održavanje percepcije i prakse prijateljskih odnosa Rusije i Srbije. Smatramo krucijalnim po budućnost i bezbednost zemlje da se nepristajanje Srbije da bude ucenjivana nerešenim statusom Kosova u jednakoj meri odnosi i na Rusiju", navodi se u saopštenju.

Ta nevladina organizacija smatra da se pitanje odnosa Srbije prema NATO mora rešiti u interesu srpskog naroda i države, koja je suverena i u odnosu na Moskvu.

"Zato FBD ukazuje kako će istinski prijatelji Srbije podržavati upravo takve principe i stavove, i to bez opomena, uslovljavanja ili ucena", navodi se.

vok/sas

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.