Rogozin: Vukovi zbacili ovčije kože

Izvor: B92, 02.Jul.2022, 11:23

Rogozin: "Vukovi zbacili ovčije kože"

Generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin smatra da je NATO Rusiju označio kao glavnu pretnju zato što želi da obezbedi jedinstvo članica Alijanse.

"Sada je, konačno, Rusija označena kao direktni, neposredni, ako ne neprijatelj, onda pretnja, iako na njihovom jeziku to znači neprijatelj", rekao je Rogozin za TV Rusija 24, prenosi RIA Novosti.

Prema njegovoj oceni, to omogućava NATO-u da još jednom primorava, kako je naveo, "to stado" da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedinstveno. "Ja bih to ovako okarakterisao: vukovi su zbacili ovčije kože i spalili ih, simbolično", dodao je Rogozin.

Lideri NATO-a usvojili su na samitu u Madridu novi strateški koncept Alijanse do 2030. godine, u kojem je Rusija prepoznata kao "najznačajnija i najdirektnija pretnja" bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.