Putin i Tramp su se dogovorili

Izvor: B92, 06.Mar.2022, 16:13

"Putin i Tramp su se dogovorili"

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton optužio je nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa da je hteo da SAD povuče iz NATO.

Kako tvrdi, predsednik Rusije Vladimir Putin je to čekao, a to bi se i dogodilo da je Tramp reizabran za predsednika SAD.

"U svom drugom mandatu, Tramp bi se možda povukao iz NATO, a mislim da je Putin to čekao", rekao je Bolton u intervjuu za Vašington post.

U svojoj knjizi "Soba u kojoj se sve desilo", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bolton je napisao da je Vašington bio blizu tome da se povuče iz NATO 2018. godine i da je na sastanku na kojem se pokrenula ta tema "imao kost u grlu".

"Nisam znao šta će predsednik da učini. Pozvao me je kod njega nekoliko sekundi pre njegovog govora. Rekao je: vidi, idi pravo do linije, ali nemoj da je pređeš. Vratio sam se na mesto i nisam imao pojma šta će učiniti", kaže Bolton.

Trampov portparol je odbacio sve Boltonove tvrdnje, napominjući da je Bolton "spoljnopolitički jastreb", koji je srećan "jedino kada je Amerika u ratu".

"Predsednik Tramp je vodio Amriku u jednoj od najmirnijih vremena u američkoj istoriji, ukključujući rast investicija u NATO od 50 milijardi dolara. Bolton je ljut jer je otpušten pre nego što je to mogao da potroši", kaže Trampov portparol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.