Pobunjenici napali zgradu UN na zapadu Avganistana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2010, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobunjenici napali zgradu UN na zapadu Avganistana

KABUL -

Naoružani ljudi izveli su danas napad na zgradu Ujedinjenih nacija u gradu Herat, u istoimenoj zapadnoj avganistanskoj provinciji, a nekoliko pobunjenika ušlo je u zgradu, saopštili su zvaničnici.

Zgradu su opkolili avganistanski vojnici i pripadnici snaga NATO, a za sada nema izveštaja o žrtvama, javile su agencije.

Rojters navodi da su napad izvela dva bombaša samoubice, dok AP izveštava da je jedan bombaš samoubica koji je vozio automobil >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pun eksploziva razneo ulaz u zgradu.

Šef policije u Haratu Mohamad Salem Ehsas izjavio je da su se dva bombaša samoubice raznela eksplozivom ispred zgrade, u koju je zatim uspelo da uđe nekoliko napadača čiji se broj, zasad, ne zna. Portparol misije UN u Avganistanu Den Meknorton izjavio je da je incident u toku i da svetska organizacija blisko sarađuje sa lokalnim vlastima.

Ekstremisti su u napadu na zgradu UN u Kabulu prošle godine ubili pet radnika svetske organizacije.

U međuvremenu, na jugu Avganistana danas je povređen jedan reporter "Njujork tajmsa".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.