PORODICE ŽRTAVA BOMBARDOVANJA RTS TRAŽE ODGOVORNOST

Izvor: Kurir, 13.Jun.2011, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORODICE ŽRTAVA BOMBARDOVANJA RTS TRAŽE ODGOVORNOST

BEOGRAD -- Porodice žrtava bombardovanja RTS zatražile su danas od NATO-a da omogući nezavisnu istragu o oklonostima koje su dovele do bombardovanja državne televizije.

U poruci za koju traže da bude pročitana na početku vojene konferencije u Beogradu porodice traže ipunu odgovornost za naredbodavce bombardovanja zgrade RTS, prenosi B92.

Porodice žrtava navode da još nisu dobile osnovne podatke od NATO-a, kao ni od domaćih vlasti, o izveštajima kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << avionom je bombardovana zgrada, o načinu komunikacije pilot sa bazom, avionski snimak napada.

"Ta istraga podrazumeva da NATO pruži sve dokaze i dokumente vezane za taj slučaj, uključujući dokaze i indicije o tome kako su i kada Miloševićeve vojne i državne strukture mogle doći do podatka o izboru ciljeva i vremenu napada na RTS", piše u poruci organizatorima Strateške vojne konferencijeNATO i partnera.

"Pošto su porodice žrtava duboko ubedjene da je javnom mnjenju u Srbiji izuzetno stalo da se utvrdi odgovornost za taj ratni zločin, smatramo da bi odluka NATO da pomogne porodicama žrtava u potrazi za istinom služila na čast zapadnom vojnom savezu", navodi se u poruci.

Porodice žrtava traže da poruka bude pročitana na uvodnom skup te konferencije, koja počinje sutra u Beogradu.

U bombardovanju zgrade RTS-a poginulo je 16 radnika te televizije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.