Oglasio se Peking o situaciji na KiM: Nadamo se da će NATO poštovati teritorijalni integritet Srbije

Izvor: B92, 31.Maj.2023, 12:30

Oglasio se Peking o situaciji na KiM: Nadamo se da će NATO poštovati teritorijalni integritet Srbije

Peking -- Peking se nada da će NATO poštovati teritorijalni integritet Srbije, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Kine Mao Ning.

Ona je tako prokomentarisala planove Alijanse da poveća prisustvo svojih snaga na KiM.

“Nadamo se da će NATO zaista poštovati suverenitet i teritorijalni integritet te zemlje i da će zaista učiniti nešto za mir u regionu“, kazala je Mao Ning, istakavši da se Kina protivi jednostranim akcijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Balkanu.

Peking poziva da se izbegne eskalacija napetosti na KiM i da se na Zapadnom Balkanu održi mir i spokoj.

“Kina je uvek podržavala napore Srbije da zaštiti svoj suverenitet i teritorijalni integritet. U aktuelnoj situaciji treba izbegavati eskalaciju napetosti i održavati mir i spokoj na Zapadnom Balkanu“, izjavila je kineska predstavnica.

Komentarišući sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kineske ambasadorke u Beogradu Čen Bo, portparolka je kazala da su strane tokom sastanka razmenile mišljenja o pitanjima koja su od interesa za Peking i Beograd. Mao Ning je dodala da Kinu i Srbiju povezuju odnosi “sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva“, prenosi Sputnjik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.