Oglasio se KFOR o vojnicima Albanije na severu KiM

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasio se KFOR o vojnicima Albanije na severu KiM

KFOR je, povodom navoda o prisustvu albanskih vojnika na severu KiM, saopštio da to nije bila provokacija, već izviđačka aktivnost oficira NATO u pratnji KFOR-a

KFOR dodaje da nema razloga za uznemirenje.

"Ovo nije provokacija, već zajednička aktivnost NATO, a prisustvo četiri albanska oficira ne bi trebalo nikoga iznenaditi jer je Albanija član NATO već 10 godina. Osim toga, trebalo bi da bude poznato da Albanija takođe doprinosi misiji KFORa", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << precizira se u saopštenju KFOR-a, dostavljenom Tanjugu.

KFOR navodi da su oficiri koji učestvuju u tim aktivnostima iz različitih država NATO, uključujući Albaniju. Dodaje se da se aktivnost sastoji od posete različitim mestima na Kosovu, uključujući Mitrovicu i druge lokacije na severu.

Povodom, kako kažu, širenja neodgovornih glasina i izazivanja neosnovane zabrinutosti među stanovništvom, KFOR poručuje da je situacija na severu, kao i širom Kosova, "apsolutno pod kontrolom i da nema nikakvih naznaka ili dokaza o mogućim nemirima ili nasilju".

"U stvarnosti nema razloga za brigu niti straha od bilo čega", navodi KFOR.

U saopštenju se ističe da KFOR nastavlja da bude nepristrasno posvećen svom mandatu datom od strane UN kako bi zaštitio sve ljude na Kosovu.

"Svi se moraju osećati bezbednije kada KFOR sprovodi vežbe i kreće se po Kosovu", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanski vojnici na sjeveru KiM, Kfor kaže da nema provakacije

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Apr.2019

​PRIŠTINA - Kfor je večeras, povodom navoda o prisustvu albanskih vojnika na sjeveru Kosova, saopštio da to nije bila provokacija, već izviđačka aktivnost grupe oficira NATO u pratnji Kfora i da nema razloga za uznemirenje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.