Održan žreb za ovogodišnji Memorijal

Izvor: RTS, 11.Mar.2016, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan žreb za ovogodišnji Memorijal

Javno izvlačenje parova za drugi deo RTS-ovog Memorijalnog turnira "Igrajmo za 16" u malom fudbalu ove godine održan je u prisustvu porodica poginulih radnika RTS-a, zaposlenih, brojnih učesnika ovog takmičenja i prijatelja kuće.   
Minutom ćutanja prisutni su odali počast poginulim radnicima RTS-a u NATO bombardovanju 1999. godine. O značaju i vrednosti međunarodnog memorijalnog takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje RTS organizuje već 17 godina u znak sećanja na 16 poginulih kolega govorili su Miroslav Medić, predstavnik porodica poginulih radnika RTS-a, Veselin Grozdanić, predsednik Organizacionog odbora turnira, Svetozar Stanković iz Sportskog saveza Beograda, kao i Aleksandar Kovačević, selektor futsal reprezentacije Srbije koji je ove godine promotor takmičenja. 

"Ovim takmičenjem sećamo se naših 16 kolega u nameri da ih nikada ne zaboravimo", istakao je Veselin Grozdanić, predsednik Organizacionog odbora takmičenja i reditelj RTS-a.
"Vremenom, zbog interesovanja brojnih građana širom Srbije, turnir je proširen u osam gradova u Srbiji i na ovaj način se zajedno sećamo svih žrtava NATO bombardovanja. Hvala svima na podršci, verujemo da ćemo se ove godine dostojanstveno i u duhu fer pleja održati memorijalni turnir 'Igrajmo za 16'".

Titulu brani ekipa Bora, koja zajedno sa još sedam predstavnika ekipa gradova već treću godinu učestvuje na Memorijalu „Igrajmo za 16".  U drugom delu turnira igraće 48 ekipa, podeljenih u sedam grupa. U pitanju su grupe prijatelja, partnera, medija, timovi iz osam gradova, potom grupa čuvari Srbije i grupa naši. I ove godine nastupiće devet ženskih ekipa.

Pobednik druge faze takmičenja igraće protiv pobednika RTS-ovog dela takmičenja u superfinalu 17. aprila u Sportskom centru Banjica.
Rasporede takmičenja za svih osam grupa možete preuzeti ovde:
Grupa „RTS”, grupa „Mediji”, grupa „Čuvari Srbije”, grupa „Naši”, grupa „Žene”, grupa „Gradovi”, grupa „Partneri”, grupa „Prijatelji”.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.