Odata pošta poginulim radnicima RTS-a

Izvor: RTS, 24.Mar.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odata pošta poginulim radnicima RTS-a

Polaganjem venaca, paljenjem sveća i minutom ćutanja kod spomenika "Zašto?", na dan obeležavanja datuma početka NATO bombardovanja, predstavnici žrtava, RTS-a, Ministarstva kulture i informisanja i Skupštine grada odali su poštu poginulim radnicima RTS-a.
Miroslav Medić, brat poginulog Siniše Medića, položio je vence u ime porodica radnika, koji su stradali 23. aprila 1999. godine kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NATO bombardovao zgradu RTS-a. 

Zahvalio je prisutnima što su došli da obeleže početak bombardovanja i da se sete svojih rođaka, kolega i prijatelja koji su stradali.
"Zašto je bilo potrebno da pogine ovih 16 nevinih ljudi, koji su samo obavljali svoj posao, koji nisu uticali na uređivačku politiku tadašnje televizije, koji su samo želeli da se posle svoga posla vrate kući i budu sa svojim porodicama? To je ono što mi želimo da saznamo ovih 19 godina i nadamo se da ćemo to jednog dana i saznati", rekao je Medić.
Vence je položio i Vladimir Vuletić, predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije, a odavanju pošte je prisustvovao generalni direktor Dragan Bujošević.

Poginulim radnicima RTS-a poštu je odao i zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.
Mladenović je rekao da je ovo dan tuge zbog svih onih koji su stradali u agresiji NATO pakta i dan sećanja na sve ono što je učinjeno tokom bombardovanja.
Govoreći o poginulim radnicima RTS-a, Mladenović je istakao da "im moramo odati poštu, a da, s druge strane, upozorimo da se nikada više nikome ovako nešto ne sme desiti".
Vence su položili i predstavnici Ministarstva kulture i informisanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odata pošta poginulim radnicima RTS-a

Izvor: Danas, 24.Mar.2018

Polaganjem venaca, paljenjem sveća i minutom ćutanja kod spomenika "Zašto?", na dan obeležavanja datuma početka NATO bombardovanja, predstavnici žrtava, RTS-a, Ministarstva kulture i informisanja i Skupštine grada odali su poštu poginulim radnicima RTS-a. Članak Odata pošta poginulim radnicima...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.