Nove tužbe protiv odgovornih sa pogibiju u TV Beograd

Izvor: Blic, 24.Mar.2012, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove tužbe protiv odgovornih sa pogibiju u TV Beograd

Zamenica republičkog javnog tužioca Gordana Janićijević izjavila je da će "nadležno tužilaštvo" bez odlaganja razmotriti nove dokaze i pokrenuti postupke protiv osoba odgovornih za pogibiju šesnaestoro tehničara TV Beograd, tokom intervencije NATO 1999, saopštio je danas Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM).

- Obavešteni smo da ima prostora za dalje istražne postupke - rekla je ona u petak na sastanku s predstavnicima porodica sa RTS-a i JUKOM-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal je početkom februara obavestilo Republičko javno tužilaštvo da bi pojedina lica, koja nisu bila obuhvaćena suđenjem bivšem direktoru RTS-a Dragoljubu Milanoviću, mogla biti podvrgnuta krivičnom gonjenju na temelju dostupnih dokaza.

Predstavnici porodica izvestili su tužilaštvo o svom zahtevu da se ta lica u eventualnim optužnicama, bez obzira koje tužilaštvo za njih bude nadležno, tretiraju kao funkcioneri konkretnih državnih tela koji su primili i izvršili konkretna naređenja, a ne kao izolovani pojednici.

Porodice su prve krupne dokaze o eventualnoj krivici vojnog i državnog vrha za smrt svojih najdražih podnele Specijalnom tužilaštvu pre šest godina, a pre tri godine i formalni zahtev za pokretanje procesa, potkrepljen novim dokazima.

Republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac obratile su se u novembru, a razgovor u petak usledio je nakon javnog apela JUKOM-a, od 12. marta ove godine.

Porodice poginulih, gradonačeknik Beograda Dragan Đilas, udruženja građana i strani ambasadori položili su danas, povodom 13 godina od početka NATO bombardovanja, vence na spomenik poginulim radnicima RTS-a.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove tužbe protiv odgovornih za pogibiju u RTS-u

Izvor: Studio B, 24.Mar.2012

Zamenica republičkog javnog tužioca Gordana Janićijević kaže da će "nadležno tužilaštvo" bez odlaganja razmotriti nove dokaze i pokrenuti postupke protiv osoba odgovornih za pogibiju šesnaestoro tehničara TV Beograd, tokom intervencije NATO 1999..."Obavešteni smo da ima prostora za dalje...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.