Na Kosovu sutra vojni komitet NATO i admiral Ficdžerald

Izvor: Blic, 19.Apr.2010, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Kosovu sutra vojni komitet NATO i admiral Ficdžerald

Vojni Komitet NATO predvođen predsedavajućim, admiralom Djiampaolom Di Paolom, i komandantom Komande savezničkih združenih snaga u Napulju, admiralom Markom Ficdžeraldom, sutra će posetiti Kosovo, javila je kancelarija Kfora. Mark Ficdžerald

Vojni Komitet NATO sastaće se s komandantom Kfora, generalom Markusom

Bentlerom, i čelnicima Bezbednosnih snaga Kosova (BSK).

Pored ovog sastanka, vojni komitet će pratiti vežbu BSK-a koja će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << održati u KEK elektrani "B" u Obiliću, s ciljem da "BSK pokaže svoje sposobnosti kao organizacija koja može odgovoriti u slučaju kriznih situacija", navodi se u današnjoj najavi Kfora.

Dodaje se da članovi Vojnog komiteta tokom posete žele da se uvere u pozitivan razvoj situacije na Kosovu.

Vojni savet čine visoki oficiri koji su vojni predstavnici članica NATO. Savet daje smernice i savete vezane za vojnu politiku i strategiju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.