NATO se priprema za drugi talas

Izvor: B92, 16.Jun.2020, 12:39

NATO se priprema za drugi talas

Ministri odbrane zemlja članica NATO na video-konferenciji 17. i 18. juna razmotriće globalne izazove, među kojima i moguću novu zdravstvenu krizu.

Ovo je najavio generalni sekretar NATO Jens Stoltenbreg.

Ocenivši da su NATO snage bile ključna podrška civilnim naporima u borbi protiv pandemije kovida 19, Jens Stoltenbreg je najavio jačanje operacionih planova Alijanse radi što efikasnije reakcije tokom mogućeg drugog talsa kovida 19 ili neke buduće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zdravstvene krize.

”Moramo da radimo na novom operacionom planu, na zalihama medicinske opreme i fondovima koji će nam omogućiti da kritična pomoć stigne na pravo mesto u pravo vreme“, kazao je Stoltenberg.

Generalni sekretar NATO naglašava da globalni izazovi zahtevaju ”jaku vojnu i političku alijansu”, a da se posebna pažnja mora posvetiti nacionalnoj otpornosti saveznika u oblasti energetike, transporta i telekomunikacija.

Jedna od tema ministarskog sastanka zemalja Alijanse biće i odgovor Alijanse na nove ruske nuklearne rakete.

”Rusija nastavlja da modernizuje mogućnosti svojih raketa. Govorimo i o hipresoničnom naoružanju. NATO balasnirani politički i vojni odgovor uključuje i jačanje naše odbrane i investicije u sopstvene mogućnosti”, kaže Stoltenberg.

Ministri odbrane zemalja Alijanse razgovaraće i o misiji u Avganistanu, a pored ministara zemalja članica, sastanku će prisustvovati i predstavnici Finske, Švedske i Austrije, kao i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel, kako bi se doprinelo jačanju veza sa zemljama i organizacijama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NATO u pripremi za mogući drugi talas COVID19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020

Ministri odbrane zemlja članica NATO na video konferenciji 17. i 18. juna razmotriće globalne izazove među kojima i moguću novu zdravstvenu krizu, najavio je generalni sekretar NATO, Jens Stoltenbreg...Ocenivši da je su NATO snage bile ključna podrška civilnim naporima u borbi protiv pandemije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.