Izvor: S media, 13.Feb.2012, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO će pomoći Crnoj Gori

Crna Gora je uputila NATO-u zahtev za pružanje pomoći područjima koja su ugrožena usled velikih snežnih padavina.

Kako je saopšteno iz crnogorske vlade, preko Misije Crne Gore pri NATO-u u Briselu zemljama članicama Alijanse i partnerima prosleđena je lista neophodne opreme i sredstava.

Sneg srušio krov tribine na stadionu Grbavica (VIDEO)

CG:U izbegličkom kampu pronađen mrtav muškarac

Uspostavljen saobraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na putu Ðerdap - Donji Milanovac

"Na današnjem sastanku Komiteta za civilno planiranje u kriznim situacijama predstavnici zemalja članica NATO i zemalja partnera su informisani o trenutnom stanju u Crnoj Gori, razmerama prirodne katastrofe i pozvali države Alijanse da, u skladu sa svojim kapacitetima i mogućnostima, u što skore vreme upute pomoć u Crnu Goru", navodi se u saopštenju.

Učesnici sastanka su, kako se navodi, izrazili spremnost da pomognu, a crnogorski zahtev će, uz specificiranje prioriteta, biti upućen na dalje hitno razmatranje.

Crna Gora se nalazi u Akcionom planu za članstvo, koji se smatra predvorjem punopravnog članstva u NATO.

Iz Ministarstva odbrane Crne Gore je saopšteno da će, na njihov poziv, iz Grčke i Slovenije stići specijalni helikopteri za delovanje u akcijama spasavanja.

"Grčki vojni helikopter, sa šestočlanom ekipom, trebalo bi već večeras da sa Krfa stigne u Crnu Goru. Vojni helikopter iz Slovenije, sa neophodnom opremom, sleteće sutra na aerodromu Golubivci", navodi se u saopštenju.

Snežno nevreme bukvalno je paralisalo Crnu Goru, prekinulo sve vrste saobraćaja, odvojilo sever od juga države, prouzrokovalo velike probleme u snabdevanu strujom, a sve skupa dovelo do uvođenja vanrednog stanja u zemlji.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.