Komandant KFOR-a posetio Pećku patrijaršiju

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 17:54

Komandant KFOR-a posetio Pećku patrijaršiju

Komandant Kfora Anđelo Mikele Ristuća posetio je Peć i obišao Pećku patrijaršiju, saopšteno je danas iz misije NATO na KiM.

"Komandant misije Kfor, general-major Anđelo Mikele Ristuća posetio je grad Peć i sastao se sa predsednikom opštine gospodinom Gazmendom Muhadžerijem", navodi se na Fejsbuku na stranici Kfora.

Dodaje se da je zajedno sa Muhadžerijem i komandantom Regionalne komande Zapad pukovnikom Gabrijelom Vakom obišao centar grada, a zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Pećku patrijaršiju, gde su monahinje pokazale "sve detalje ovog drevnog i značajnog verskog mesta".

"Opština Peć je domaćin Regionalne komande Kfora Zapad, koja je nadležna za čitav zapadni deo Kosova", navodi se u objavi.

Ističe se da Kfor nastavlja da sprovodi svoj mandat zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine, da obezbedi bezbedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude koji žive na KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.