Ivanović:Bileru se ne može verovati

Izvor: B92, 16.Avg.2011, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović:Bileru se ne može verovati

Beograd -- Državni sekretar Oliver Ivanović kaže da se ne može verovati obećanju komandanta Kfora Erharda Bilera o stalnom prisustvu Kfora kod mosta preko reke Sitnice.

"U to se ne može verovati obzirom na tendenciju smanjivanja broja vojnika Kfora i NATO-a", rekao je Ivanović.

Ivanović kaže da je most potreban pre svega Srbima, ali Srbi eliminišu svoju potrebu jer su svesni opasnosti da preko noći most niko neće čuvati, "a Kfor se nije pokazao u poslednjim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << događajima u Mitrovici".

Ivanović je istakao da zato potpuno razume rezerve Srba iz Prilužja jer su zasnovane na opravdanom strahu, pošto je ranije preko mosta noću dolazilo "mnogo ljudi koji im nisu želeli dobro".

Srbi u Prilužju protive se izgradnji mosta preko Sitnice koji će usmeriti saobraćaj iz albanskih sela ka Prilužju, i tvrde da će to ugroziti njihovu bezbednost.

Ivanović je, povodom zabrane ulaska autobusa beogradske Laste na Kosovo uz obrazloženje da nema neophodne dozvole za prevoz putnika na Kosovu, rekao da je to deo pritiska na sve srpske privrednike.

"Siguran sam da je to takođe deo pritiska i da je u pozadini svega pokušaj pritiska na sve srpske privrednike, uključujući i Lastu, bez obzira na birokratske razloge koji su navedeni", rekao je Ivanović.

Meštani Prilužja kod Vučitrna održali su jednosatni protestni skup povodom početka gradnje mosta na reci Sitnici. Građani kosovske opštine su nezadovoljni zbog gradnje mosta koji će ihpovezati sa okolnim selima u kojima žive Albanci.

Biler je rekao da nije u stanju da spreči izgradnju mosta, ali da bi zbog bezbednosti mogao da osigura stalno prisustvo Kfora na tom području.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.