Nakon utvrđenog NATO zločina, italijanski advokat će braniti srpske žrtve

Izvor: KMnovine.com, 17.Nov.2019, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon utvrđenog NATO zločina, italijanski advokat će braniti srpske žrtve

Italijanski advokat Anđelo Fjore Tartalja najavio je da će, zajedno sa srpskim kolegom Srđanom Aleksićem, pred pravosudnim organima braniti srpske žrtve NATO bombardovanja 1999. godine.



   
NATO bombardovanje Srbije    




Fjore Tartalja je rekao za Večernje novosti da su našli "savršen sporazum" – profesionalni i prijateljski.

"Moj kolega iz Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << i ja odlučili smo da se zajednički suočimo sa tragičnom realnošću da i posle 20 godina od agresije NATO-a na vašu zemlju, broj ljudi koji umire od posledica bombardovanja projektilima s osiromašenim uranijumom, neprekidno raste", rekao je Tartalja.



Taj list podseća da je advokat Aleksić iz Niša, s kojim Tartalja najavljuje saradnju, svoju bitku počeo još 2008. godine, kao zastupnik ratnih vojnih veterana, a potom i sakupljanjem dokaznog materijala iz medicinske dokumentacije o žrtvama i obolelima od posledica bombardovanja 1999. godine.

"Imamo istu sudbinu, ovde u Italiji su oboleli ili preminuli italijanski vojnici koji su bili u misiji na Kosovu i u BiH, a građani Srbije su bombardovani i u mnogim područjima umiru od posledica tog čina", ističe Tartalja.



   
Advokat Anđelo Fjore Tartalja    


On kaže i da je uveren da je sporazum sa Aleksićem zasnovan na istinskoj volji da izdrže u dugotrajnom i teškom procesu koji ih obojicu očekuje.

"Znam to iz iskustva, jer u Italiji vodim bitku za istinu o žrtvama osiromašenog uranijuma već 20 godina, imam 138 izvršnih presuda na raznim nivoima i u različitim pravosudnim organima. Nažalost, do sada je broj preminulih 370, a obolelih sa dokazanim uzročnicima oko 8.000", kaže italijanski advokat.

PROČITAJTE JOŠ:Zastupnik obolelih italijsnkih vojnika: NATO je 1999. bombama svesno sejao rak po Srbiji - KM NovineNATO je još 1994. godine znao da osiromašeni uranijum izaziva rak, ali je uprkos tome, svesno i namerno, njime punio bombe kojima je gađao Srbiju pet godina kasnije. Ovo je otkrio Domeniko Leđero, zastupnik 7.000 italijanskih vojnika koji su boraveći u sastavu KFOR-a na kontaminiranom terenu na Kosovu i Metohiji dobili teške oblike karcinoma.




KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
#Rušenje #Crkva #Đakovica #Hram #Šiptari #Kosovo_je_srce_Srbije #mafija, #Kosovo, #Metohija, #KMnovine,

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.