Istočna Evropa će biti na udaru? Nije spremna

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 23:25

Istočna Evropa će biti na udaru? "Nije spremna"

Istočna Evropa će u slučaju sukoba između NATO i Rusije biti glavna angažovana snaga a za učešće u ratu nije spremna.

Ovo je za sajt Pogled ocenio bugarski novinar i istoričar Simeon Milanov.

"Ne daj bože da se ostvari takav scenario, ali hipotetički i na žalost sve je više moguć sukob NATO - Rusija. Taj sukob će pre svega biti između istočnoevropskog krila NATO i Rusije, a ne između Amerike i Rusije", naveo je novinar.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da će čitav NATO ove godine proizvesti onoliko municije koliko Ukrajina potroši za mesec dana, dok je Rusija u različitim periodima rashodovala municiju u zavisnosti od napetosti na frontu u količini od 20.000 do 40.000 metaka dnevno. Ukrajinci dnevno troše oko 8.000 metaka.

"Istina je da se Evropa (Severna Amerika u manjoj meri) sve brže kreće ka deindustrijalizaciji. U slučaju potencijalnog sukoba, to će se veoma osetiti. To, naravno, ne znači da Rusija može da uništi čitavu Evropu i NATO – to je nemoguće jer Rusija sa novim teritorijama ima 154 miliona ljudi, a NATO ukupno milijardu. Ali, istočnoevropske zemlje članice NATO u slučaju takvog razvoja situacije biće meta ruskih raketa, avijacije i PVO neće biti u stanju ni da odreaguje na vreme", zaključio je Milanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.