I dalje tako mislim

Izvor: B92, 03.Dec.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"I dalje tako mislim"

London -- Francuski predsednik Emanuel Makron ponovio je u utorak stav da je NATO u stanju "moždane smrti".

On je to rekao, na razočaranje članica Alijanse, uoči početka samita te organizacije u Londonu.

"I dalje tako mislim", rekao je Makron na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Tramp je nekoliko sati ranije rekao da je Makronov stav "veoma uvredljiv" za Alijansu koja sutra obeležava 70 godina postojanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Makron je u novembru izjavio da je NATO u stanju "moždane smrti", obrazlažući to smanjenim američkim angažovanjem i ponašanjem Turske, članice NATO.

Francuski predsednik je danas rekao da Turska ponekad sarađuje s posrednicima Islamske države i dodao da Turskoj i dalje zamera to što se bori protiv kurdskih boraca na severu Sirije, jer ti borci pomažu u borbi protiv džihadista.

"Turska se bori protiv onih koji su se borili zajedno s nama. A ponekad sarađuje s posrednicima Islamske države", rekao je Makron.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.