Ficdžerald: Za dve godine biće oko 2.500 vojnika Kfora

Izvor: Blic, Beta, 17.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ficdžerald: Za dve godine biće oko 2.500 vojnika Kfora

Komandant južnog krila NATO, američki admiral Mark Ficdžerald izjavio je danas u Prištini da će se u roku od dve godine broj pripadnika Kfora na Kosovu smanjiti na 2.500.

"NATO nastavlja sa procenjivanjem nivoa potreba svojih snaga za sve operacije. Za Kosovo, formalnom procenom je zaključeno da poboljšanjem bezbednosne situacije, Kfor na opravdani način može postepeno da smanjuje broj vojnika", rekao je admiral Ficdžerald na konferenciji za novinare u glavnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << komandi Kfora u Prištini.

On je rekao da su ministri odbrane zemalja clanica NATO podržali taj stav, uz najavu da je za to potrebna i saglasnost Saveta severnoatlanskog saveza.

Predviđeno je da se smanjenje broja vojnika na 10.000 može postići od početka januara 2010. godine, rekao je on.

Prema njegovim rečima, dalje smanjenje broja vojnika će se dogoditi zavisno od situacije i političkih kretanja, tokom sledećih 12 do 24 meseci. Tako će se smanjiti snage NATO na oko 2.500 pripadnika.

Ficdžerald je rekao da to smanjenje neće uticati na bezbednosnu situaciju na Kosovu i dodao da će biti zadržane snage sposobne za odgovor na eventualne pretnje.

Zvaničnik NATO je ocenio da se bezbednosna situacija na Kosovo poboljšava, ali je pomenuo incidente koji zahtevaju vojni odgovor.

Prema njegovim rečima, Kosovo se sada suočava sa izazovima u oblasti bezbednosti, koji su ekonomske i kriminalne prirode.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za dve godine biće oko 2.500 vojnika Kfora

Izvor: NaDlanu.com, 17.Jun.2009

PRIŠTINA, 17. juna 2009. (Beta) - Komandant južnog krila NATO, američki admiral Mark Ficdžerald izjavio je u sredu u Prištini da će se u roku od dve godine broj pripadnika Kfora na Kosovu smanjiti na 2.500. "NATO nastavlja sa procenjivanjem nivoa potreba svojih snaga za sve operacije. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Ficdžerald: Za dve godine 2.500 vojnika Kfora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2009

PRIŠTINA - Komandant južnog krila NATO, američki admiral Mark Ficdžerald izjavio je danas u Prištini da će se u roku od dve godine broj pripadnika Kfora na Kosovu smanjiti na 2.500..."NATO nastavlja sa procenjivanjem nivoa potreba svojih snaga za sve operacije. Za Kosovo, formalnom procenom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.