Izvor: Blic, 22.Mar.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković: Srbija prvo u NATO pa onda u EU

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je da Srbija prvo treba da postane članica NATO, pa tek onda Evropske unije.

"Nijedna bivša komunistička zemlja istočne Evrope nije ušla u EU, a da prethodno nije postala članica NATO i to im je donelo sigurnost i znatan privredni rast", izjavio je Drašković jagodinskoj televiziji "Palma plus".

On je istakao da se Srbija može vratiti na Kosovo samo kao jaka država, u ekonomskom, demokratskom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vojnom i svakom drugom pogledu, a da takva može da postane samo ulaskom u EU i NATO pakt.

"Prvo treba da idemo u NATO, a onda u EU. Celo naše okruženje je u NATO savezu, uskoro ulazi i Hrvatska, pa čak je i Rusija jednom nogom u tom vojnom paktu. NATO donosi jasnu poruku investitorima da je ceo region bezbedan", kazao je Drašković.

"Imajući u vidu da sada Srbije nema na Kosovu, a svaka vlast u Beogradu treba da ima za cilj da se vrati na Kosovo, onda je jedini put ulazak u NATO savez, a kasnije i u EU", ocenio je Drašković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.