Da je Milošević izdržao još malo

Izvor: B92, 25.Okt.2011, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da je Milošević izdržao još malo"

Havana -- U tekstu pod naslovom "Genocidna uloga NATO-a" Fidel Kastro je naveo da bi bombardovanje 1999. blio dovedeno u pitanje da je Milošević "izdržao još koji dan".

"Kriminalna uloga NATO-a je postala očigledna 1999. godine Srbiji, slovenskoj državi, čiji se narod tako herojski borio protiv nacističkih trupa u Drugom svetskom ratu", rekao je bivši kubanski lider Fidel Kastro u svom najnovijem govoru, koji prenose mediji u ovoj zemlji, povodom ubistva Gadafija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Kada su u martu 1999. države članice ove nesrećne organizacije, u svojim naporima da razbiju Jugoslaviju, posle smrti Josipa Broza Tita, poslale svoje trupe da bi podržale kosovske secesioniste, naišle su na snažan otpor naroda čije su iskusne snage i dalje netaknute", rekao je Kastro.

Decenijski vođa Kube rekao je da je "jenkijevska administracija, prema savetima španske desničarske vlade Hose Marije Aznara", napala srpske TV stanice i mostove na Dunavu.

"Ambasada Narodne Republike Kine uništena je jenkijevskim bombama, nekoliko zvaničnika je poginulo i nije se radilo ni o kakvoj grešci, kako su počinioci tvrdili. Mnoge srpske patriote izgubile su živote. Predsednik Slobodan Milošević, preopterećen moći agresora i nestankom SSSR, popustio je pred NATO zahtevima i pristao na prisustvo NATO trupa na Kosovu pod mandatom UN", napisao je Kastro.

On je istakao da je ta odluka vodila ka Miloševićevom političkom padu, a potom i suđenju pred Haškim tribunalom, koje "nije bilo nimalo objektivno".

"Umro je pod čudnim okolnostima u zatvoru. Da je srpski lider odoleo još nekoliko dana, NATO bi upao u ozbiljnu krizu koja samo što nije eksplodirala. Imperija je tako imala mnogo više vremena da nametne svoju hegemoniju nad sve više potčinjenim članicama te organizacije", istakao je Kastro.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.