DSS će pokrenuti inicijativu za udruživanje opozicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2009, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS će pokrenuti inicijativu za udruživanje opozicije

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije pokrenuće inicijativu da se opozicione partije udruže i zajedno zatraže raspisivanje novih izbora, ali i referenduma o vojnoj neutralnosti Srbije, odnosno neulasku u NATO, najavio je danas predsednik Ekonomskog saveta te stranke Nenad Popović.

"Izbori i referendum su realna osnova za okupljanje opozicije i D S S će izaći sa inicijativom da se opozicija okupi oko te dve ključne stvari", kazao je Popović na redovnoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za novinare.

D S S smatra da su izbori jedini način da se izađe iz ove krize - izbori bi doneli novu vladu koja bi imala realnu ekonomsku politiku, koja bi se bavila ulaganjem u domaću privredu, kazao je on.

Popović je ocenio da su najnovije mere vlade "marketinške" koje neće doneti boljitak srpskoj privredi, i dodao da će, i pored podeljenih mišljenja unutar vlade, do novog rebalansa republičkog budžeta doći najverovatnije u septembru.

Ministri ekonomije Mlađan Dinkić i finansija Diana Dragutinović izašli su u javnost sa različitim stavovima o mogućem povećanju poreza na dodatu vrednost i rebalansu budžeta, što govori da u vladi nema jedinstva, rekao je on.

Prema njegovim rečima, poslanici Skupštine Srbije nisu bili upoznati sa tokom pregovora sa Međunarodnim monetarnim fondom, zbog čega D S S insistira da predstavnici vlade i Narodne banke Srbije poslanicima iznesu sve informacije.

"Ne samo deo informacije, kako smo ih dobijali do sada, već bukvalno sve informacije o ovom zaduživanju kod MMF-a, jer će generacije koje dolaze morati da vraćaju te kredite koje uzima ova vlada", kazao je Popović.

Ekonomski savetnik D S S-a je istakao da mere koje je predstavio Dinkić nisu rezultat rada vlade već odluka o smanjenju referentnih kamatnih stopa Narodne banke Srbije, dodajući da vlada nije obezbedila 40 milijardi dinara za privredu, već je reč o sredstvima koje su obezbedile komercijalne banke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.