DSS: Kakve veze ima Vojvodina sa NATO paktom?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2014, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Kakve veze ima Vojvodina sa NATO paktom?

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) za Vojvodinu Milenko Jovanov kritikovao je danas odluku kolegijuma Skupštine AP Vojvodine da karjem janura naredne godine poseti sedište NATO u Briselu, zapitavši se kakve veze Vojvodina ima sa NATO.

Jovanov je na konferenciji za novinare kazao da takva odluka nije prvo koketiranje Vojvodine sa tom vojnom alijansom, jer je prvo bilo pre nekoliko meseci, kada je u Novom Sadu u zgradi Skupštine AP Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << održana konferencija o NATO.

"I tada smo se pitali kakve veze Vojvodina ima sa NATO, a sada je očigledno da se NATO polako uključuje u pitanje Vojvodine. Ne postoji nikakav pravni osnov, ni po Statutu, ni po bilo kom drugom aktu, da Vojvodina sarađuje sa nekom vojnom strukturom, već samo sa regionima ili eventualno sa savezima regiona", rekao je Jovanov.

On je naglasio da je interesantno da je odluka kolegijuma Skupštine AP Vojvodine bila jednoglasna, pojasnivši da Kolegijum broji 12 članova i da ga čine predsednik Skupštine Ištvan Pastor i potpredsednici koji dolaze iz DS, SNS, LSV, SPS i SRS, te predsednici poslaničkih grupa pomenutih stranaka.

"Građani u Vojvodini i Srbiji neće imati nikakve koristi od te posete sedištu NATO, osim što će pomenutih 12 članova Kolegijuma dobiti devizne dnevnice. Poseta sigurno nije slučajna i njome se šalje određena poruka", rekao je Jovanov dodajući da je očigledno da, kako je kazao, "onaj koji Vojvodinu naziva evro regijom sada želi da je nazove i NATO regijom".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.