Izvor: Njuz.net, 02.Dec.2015, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora prihvatila poziv u NATO pod uslovom da dobije mesto direktora

Napomena: Ova vest je šaljive prirodePODGORICA, 2. decembar 2015, (Njuz) – Crnogorski šef diplomatije Igor Lukšić saopštio je da će Crna Gora prihvatiti poziv da postane članica NATO samo pod uslovom da dobije direktorsku poziciju u toj organizaciji. Lukšić je ovu odluku obrazložio činjenicom da Crna Gora ne sme da čini ustupke kada su tradicija i kulturno nasleđe zemlje u pitanju.
– Ne vidim zbog čega NATO ne bi prihvatio naš uslov jer to alijansi može da donese samo pozitivne stvari. Direktori >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << su uvek bili jedan od najjačih brendova Crne Gore i ne vidim koja zemlja bi mogla da da boljeg kandidata za tu poziciju– smatra Lukšić.
– Mi nismo želeli da postavljamo nemoguće uslove i tražimo nešto što nam ne pripada. Svesni smo gde možemo da pružimo svoj maksimum i naši zahtevi su u skladu sa tim. Time što nismo tražili nijedno drugo mesto pokazali smo da nas ne interesuje samo da dođemo na funkciju – rekao je šef diplomatije Crne Gore.
Lukšić je napomenuo da bi direktorska pozicija NATO mogla da donese mnogo toga pozitivnog Crnoj Gori.
– Među Crnogorcima ima puno nezaposlene rodbine i prijatelja, a mesto direktora Severnoatlanskog saveza bi nas dovelo u poziciju da otvorimo nova radna mesta za njih – objasnio je crnogorski šef diplomatije.
Kako se nezvanično saznaje, Crna Gora je NATO paktu poslala spisak kandidata za direktora sa detaljnim porodičnim stablom.
Soko Sokolović

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.