BiH je pozvana

Izvor: B92, 21.Jun.2022, 11:57

BiH je pozvana

Bosna i Hercegovina, kao zemlja partner, pozvana je na predstojeći NATO samit koji će biti održan u Madridu 29. i 30. juna, saznaje Klix.ba.

Kako se navodi, delegaciju Bosne i Hercegovine na samitu u glavnom gradu Španije, koji će okupiti lidere članica NATO, predvodiće ministar odbrane Sifet Podžić.

Iako BiH nije članica NATO-a, Severnoatlantski savez je ovu zemlju prepoznao kao važnog partnera na Balkanu, a naročito u vreme ruske agresije u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini, navodi Klix.ba.

"Bosna i Hercegovina je cenjen partner NATO. Podržavamo vaš suverenitet i integritet i ostajemo posvećeni vašim evroatlantskim aspiracijama. NATO podržava mir i stabilnost u BiH. Naš dijalog i kooperacija važniji su nego ikada zbog ruskog rata u Ukrajini i malignog uticaja u regionu", poručio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg u maju nakon sastanka s predsedavajućim Predsedništva BiH Šefikom Džaferovićem.

Šef NATO-a je tada rekao kako Alijansa prati situaciju u BiH, a naročito "zapaljivu retoriku koja dolazi iz RS-a", podseća Klix.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.