Američki general: Impresioniran sam Vojskom Rusije

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2016, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki general: Impresioniran sam Vojskom Rusije

Glavnokomandujući NATO snaga u Evropi američki general Kertis Skaparoti je, komentarišući rusku Vojsku, istakao da se ona modernizuje sa upečatljivim rezultatima i da su njeni viši oficiri pokazali fleksibilan način razmišljanja u svojoj strateškoj doktrini.

- Može se videti da su uveli disciplinu u svoju vojsku - rekao je Skaparoti govoreći na Bezbednosnom forumu,

- Veoma su agilni u svom razmišljanju. Rusija se vratila… Impresioniran sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << - rekao je on.

- Ruske oružane snage su se modernizovale i uspešno pokazale visoko precizne rakete velikog dometa, koje su ispaljivali na mete u Siriji, uključujući tu i one sa pomorskih platformi u Kaspijskom moru - istakao je Skaparoti.

- Oni se modernizuju… Mislim da imamo protivnika kojeg treba da shvatimo veoma ozbiljno - naglasio je on.

Skaparoti je izjavio da Sjedinjene Američke Države pažljivo prate rastuće veze između Turske i Rusije, ali smatra da je nedavno otapanje u odnosima pozitivno.

- Pažljivo ćemo posmatrati razvoj ovog odnosa - rekao je Skaparoti na Bezbednosnom forumu u Aspenu, u Koloradu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.