Panika, panika: Otišao je predsednik. Niko ne zna šta će reći

Izvor: B92, 29.Jun.2022, 08:20

Panika, panika: Otišao je predsednik. Niko ne zna šta će reći

Zagreb -- Na samit lidera zemalja članica NATo i partnera te alijanse, koji se danas i sutra održava u madridu, ispred Hrvatske otišao je predsednik Zoran Milanović.

To uopšte ne bi bilo ništa neuobičajeno da Milanović nije poznat po svojim oštrim govorima i "ispadima", a u više navrata je "potkačio" Finsku zbog njenog zahteva za ulazak u NATO.

Stoga ne čudi prvo pitanje koje su hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću postavili jutros u emisiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << HRT-a, a koje se odnosilo na članstvo Švedske i Finske u NATO.

"Ne znam šta će reći predsednik, on je otišao na samit. Stav vlade je jasan, ako su naša dva partnera odlučila da napuste neutralnost zbog pretnje bezbednosti, ja ih razumem", rekao je Plenković.

Blokada njihovog ulaska u NATO je neprihvatljiva, kaže Plenković.

"Ne zaboravimo da se njihovim novcem gradio i Pelješki most. Jednom kad si u Uniji, imaš solidarnost kao glavno načelo i poštuješ se i pomažeš. Nismo u poziciji da sebe izolujemo, a tim ne bi pomogli ni Hrvatima u BiH", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milanović šokirao: "Srećom, nitko nije primetio da ovde nema dvorskih luda iz Vlade"

Izvor: B92, 29.Jun.2022

Madrid -- Predsednik Hrvatske Zoran Milanović učestvuje na samitu Severnoatlantskog saveza koji se održava u Madridu u Španiji...Milanović je u sredu na konferenciji za medije rekao da bi Finska i Švedska trebalo da dobiju pozivnicu za članstvo, ali će se "videti što će s tim biti u drugom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.