Izvor: B92, 17.Dec.1999, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijena tuzba generala Perisica protiv "Politike"

Gradski sudija za prekrsaje odbio je tuzbu koju je bivsi nacelnik generalstaba Vojske Jugoslavije general Momcilo Perisic, podneo protiv lista "Politika" po zakonu o informisanju. Povod je bio sto je "Politika" prenela intervju u kojem je general Vojske Jugoslavije Nebojsa Pavkovic optuzio Perisica da je saradjivao sa zapadnim zemljama na stetu SRJ. Momcilo Perisic je za B2 92 ocenio da se pokazalo da je "Politici" sve dozvoljeno jer je pod zastitom aktuelne vlasti. Rukodilac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravnog sektora "Politike" Ruzica Bozovic rekla je agenciji Beta da je u obrazlozenju resenja navedeno da je sudija imao u vidu specificnost slucaja, jer se, kako je rekla, "radi o vojnoj stvari".

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija istice da je oslobadjajuca odluka za dnevni list Politika i njenog direktora Dragana Hadzi Antica, koju je doneo sudija za prekrsaje u Beogradu, najjasniji pokazatelj dvostrukih standarda kojima se vlast rukovodi u postupanju sa medijima. Odredbe Zakona o informisanju se aktiviraju po potrebi, ali samo kada treba kazniti i ugusiti nezavisne medije, i zato je apsolutni imperativ najhitnije ukidanje ovakvog zakona, koji onemogucava rad medija i istinito i potpuno informisanje gradjana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.