MILOŠEVIĆ ZNAO DA SE SPREMA „OLUJA“

Izvor: Kurir, 22.Maj.2011, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILOŠEVIĆ ZNAO DA SE SPREMA „OLUJA“

ZAGREB - Milošević prstom nije mrdnuo za Srbe u Krajini! U dosad neobjavljenim transkriptima razgovora sa sednica Vrhovnog saveta odbrane SRJ, koje su 13. juna 1995. godine vodili predsednik Srbije Slobodan Milošević i tadašnji načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilo Perišić, otkriveno je da je državni i vojni vrh znao za Tuđmanov plan da napadne Krajinu.

ZAGREB - Milošević >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prstom nije mrdnuo za Srbe u Krajini!

U dosad neobjavljenim transkriptima razgovora sa sednica Vrhovnog saveta odbrane SRJ, koje su 13. juna 1995. godine vodili predsednik Srbije Slobodan Milošević i tadašnji načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilo Perišić, otkriveno je da je državni i vojni vrh znao za Tuđmanov plan da napadne Krajinu.

Više od mesec i po dana pre „Oluje“, Perišić je otvoreno rekao Miloševiću:

- Hrvati, osokoljeni malom osudom međunarodne zajednice povodom agresije na Zapadnu Slavoniju, pripremaju ofanzivu i već su počeli da je izvode u Livanjskom polju. Preti opasnost da tu komunikaciju u narednom vremenu preseku, a onda se Republika Srpska Krajina dovodi u izuzetno tešku situaciju!

Međutim, Milošević na to uopšte nije reagovao, kao što je ostao nem i na Perišićeve zahteve da obezbedi sredstva koja bi služila za „preventivno delovanje“ u slučaju da „Tuđman donese ludu odluku i napadne Republiku Srpsku Krajinu“.

(R. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.