Zorana Mihajlović guverner Srbije u EBRD

Izvor: Studio B, 24.Avg.2012, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović guverner Srbije u EBRD

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović imenovana je za guvernera Srbije u Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić  imenovan je za zamenika guvernera Srbije u toj instituciji, neke su od kadrovskih odluka koje je donela Vlada Srbije.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici donela i rešenje da Slavoljub Carić, zastupnik Srbije pred Međunarodnim sudom za ljudska prava, nastavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rad na položaju pomoćnika ministra pravde i državne uprave - Sektor za zastupanje Srbije pred Evropskim sudom za ljudska prava, do isteka mandata na koji je postavljen na položaj 23. septembra 2010. godine.

Ministar bez portfelja Suljman Ugljanin imenovan je za člana Odbora za privredu i finansije

Doneto je i rešenje o razrešenju članova Saveta za borbu protiv korupcije Danila Šukovića, kao i Vladimira Goatija i Radmile Vasić, koji su razrešeni na lični zahtev.

Funkcije pomoćnika ministra spoljnih poslova razrešen je Zdravko Ponoš zbog prelaska na drugu dužnost, a dužnosti su razrešeni i pomoćnici ministra rudarstva i energetike Miloš Banjac i Zoran Filipović.

Za državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstva i urbanizma postavljen je Milan Miljević, dok je za direktora Inspektorata za rad u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike postavljen Dragoljub Peurača, dok je te dužnosti razrešen Predrag Peruničić.

Državni sekretari u Ministarstvu pravde i državne uprave u buduće će biti Danilo Nikolić i Gordana Stamenić, a Vlada Srbije je za pomoćnike ministra pravde i državne uprave postavila Vojkana Simića, Čedomira Backovića, Slavicu Jelaču i Milisava Čogurića.

Dužnosti sekratara Ministarstva pravde razrešena je Ivana Marković, razrešeni su dužnosti i pomoćnici ministra pravde Slobodan Bošković i Jagoda Jeličić, a doneto je i rešenje o prestanku rada pomoćnika ministra pravde Jelice Pajović.

Doneto je i rešenje prema kome će Vladana Jović nastaviti rad na položaju pomoćnika ministra pravde i državne uprave do isteka mandata, što je slučaj i sa pomoćnikom ministra pravde i državne uprave Jasmine Benmansur.

Vlada je na jučerašnjoj sednici donela i rešenje o prestanku rada Radmili Jugović na položaju pomoćnika direktora - koordinatora Poreske uprave u Ministarstvu finansija, zbog podnošenja pisane ostavke.

Razrešena je i pomoćnik ministra kulture, informisanja i informacionog društva Dušica Živković, a za sekretara Ministarstva prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja postavljena je Jasmina Milošević.

Doneto je i rešenje prema kome će dosadašnji sekretar Ministrastva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Đorđe Cvetinčanin nastaviti rad na položaju sekretara u Ministarstvu pravde i državne uprave do isteka mandata, a na položaju direktora Upravnog inspektorata u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu ostaće Zoran Petrović do isteka mandata.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.