Vučić i Dinkić u Emiratima

Izvor: RTS, 18.Okt.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Dinkić u Emiratima

U Abu Dabiju održani razgovori o ekonomskoj saradnji Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Aleksandar Vučić i Mlađan Dinkić predočili mogućnosti plasmana oružja i municije, ali i zajedničkog razvoja raketnih sistema i trenažnih aviona.

Delegacije Vlade Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata razgovarale su u Abu Dabiju o saradnji u oblasti odbrane i unapređenju ekonomskih odnosa dve zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštila je pres služba Vlade Srbije.

U razgovoru sa šefom države šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom potpredsednik Vlade i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić predočili su mogućnosti plasmana srpskog oružja i municije Emiratima, kao i zajedničkih projekata za razvoj i proizvodnju raketnih sistema i supersoničnih trenažnih aviona.

Takođe je razgovarano i o zajedničkim ulaganjima u oblasti poljoprivrede i agroindustrije, pre svega o uvođenju velikih sistema za navodnjavanje na teritoriji Srbije.

Predstavnici Vlade Srbije su ukazali da Srbija predstavlja dobar ambijent za ulaganja investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a šeik Muhamed je prihvatio poziv da poseti Srbiju i najavio posetu početkom januara.

U saopštenju Vlade Srbije ističe da su Ujedinjeni Arapski Emirati, posle Katara, druga najbogatija arapska zemlja sa jednim od najvećih bruto domaćih proizvoda na svetu.

Dodaje se da je "spoljna politika Ujedinjenih Arapskih Emirata i razvoj odnosa i saradnje na spoljnopolitičkom planu direktno povezana sa ekonomskom politikom zemlje i razvojem trgovinskih veza".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Saradnja u oblasti odbrane

Izvor: Capital.ba, 18.Okt.2012

BEOGRAD, Delegacije Vlade Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata razgovarale su u Abu Dabiju o saradnji u oblasti odbrane i unapređenju ekonomskih odnosa dvije zemlje. Ministri odbrane Aleksandar Vučić i finansija ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.