Vlada smenila Nadicu Momirov

Izvor: Press, 02.Jul.2010, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada smenila Nadicu Momirov

Vlada Srbije jednoglasno je juče smenila Nadicu Momirov sa mesta državnog sekretara Ministarstva za kulturu. Razrešenje je usledilo na inicijativu lidera G17 Plus i ministra ekonomije Mlađana Dinkića, a posle otkrića Pressa da se Momirov dve godine lažno predstavljala kao diplomirani biolog, a ima završenu samo srednju školu
Dinkić je juče po povratku iz zvanične >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << posete Holandiji održao hitne konsultacije sa rukovodstvom G17 Plus, čiji je Momirov član Predsedništva. Pošto je nedvosmisleno utvrđeno da je ona u više navrata iznosila netačne podatke o svojoj stručnoj spremi, Dinkić je odlučio da bude smenjena sa pozicije državnog sekretara. Predlog za njenu smenu formalno je podnelo nadležno Ministarstvo kulture Nebojše Bradića, koji je takođe kadar G17 Plus.
Ministar Mlađan Dinkić kaže za Press da je odluka o smeni Nadice Momirov doneta jer je „nedopustivo da bilo ko, a naročito ne onaj ko obavlja državnu funkciju, daje pogrešne informacije o svojoj biografiji".
- Nikad nisam cenio ljude po formalnom obrazovanju, već kako rade i da li profesionalno obavljaju svoj posao. Međutim, nedopustivo je da se neko lažno predstavlja, iznosi netačne podatke o svojoj stručnoj spremi. I zato sam tražio njenu smenu - kazao nam je Dinkić.
G17 je saopštio da je „nedopustiv način lažnog predstavljanja i obmanjivanja javnosti i kolega", kakav je sebi dozvolila Nadica Momirov.
- Svi prikupljeni materijali u kojima su izneti različiti podaci o njenoj stručnoj spremi i radnom angažmanu biće podneti Disciplinskoj komisiji stranke, koja će odlučiti o daljem statusu Nadice Momirov u G17 Plus. Najrigoroznija kazna je izbacivanje iz stranke - kaže se u saopštenju G17.
Nadica Momirov je juče kratko za Press rekla da joj je javljeno da je smenjena sa mesta državnog sekretara Ministarstva kulture.
- Jako mi je drago što se to desilo. Hvala na poverenju - bila je kratka Momirov.

 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.